4 voordelen van Klippa, de administratietool voor moderne ondernemers

Geschreven door: Zakelijkgroeien.nl 0 reactie

4 voordelen van Klippa, de administratietool voor moderne ondernemers

Administratie, iets waar elke ondernemer een hekel aan heeft, maar toch zeker goed moet gebeuren. Of je de administratie zelf doet of  hebt uitbesteed, een belangrijk onderdeel van een goede administratie is een goede documentatie van de inkoop- en verkoopfacturen over een bepaalde periode.

Een veel voorkomend probleem bij de ZZP-administratie is het kwijtraken van bonnen, vervagen van bonnen of simpelweg het beperkte overzicht.Om deze problemen aan te pakken is de Nederlandse app Klippa gestart.

Klippa is een app die ZZP’ers en MKB’ers helpt met het documenteren van hun bonnen en facturen. Bovendien heb je via de Klippa statistieken inzicht in je inkomsten en uitgaven en deel je eenvoudig je administratie met je boekhouder, accountant of administratiekantoor. Dit zijn maar enkele van de voordelen aan Klippa. Wij hebben er hier 4 voor je uitgepikt die we nader bespreken.

1. Meteen inscannen met de app

Als je onderweg bent kun je met de Klippa Pro app snel bonnen en facturen scannen. Deze worden automatisch opgeslagen in de cloud, waardoor je nooit meer een bonnetje kwijtraakt. Vervolgens gaat de ‘Klippa scan en herken’ de bon verwerken. Informatie als de datum, het totaalbedrag, de verkoper, de btw-bedragen en de betaalmethode worden allemaal voor je uitgelezen en opgeslagen. Met Klippa Pro hoef je dus nooit meer bonnen en facturen over te typen.

2. Overzicht op het online platform

Naast de app is er ook een online platform waar je met je Klippa account kunt inloggen. In dit online platform staan alle bonnen die je ook op je smartphone of tablet ziet. Ook hier kun je bonnen en facturen uploaden zodat ze verwerkt worden met scan en herken. Vanuit het platform kan je via allerlei filters en export-mogelijkheden eenvoudig uitdraaien maken naar PDF, Excel en CSV.

3. Facturen via mail gemakkelijk verwerkt

Natuurlijk krijg je een grote hoeveelheid facturen via de mail binnen. Om ook dit te faciliteren krijgt elke gebruiker van Klippa een uniek e-mailadres. Door een mail naar dit adres te forwarden komen de bijlagen van die e-mail automatisch in je Klippa account terecht. Zitten er geen bijlages bij de mail? Dan komt de mail zelf als PDF in Klippa.

Door de combinatie van een app, online platform en e-mail ondersteuning heb je met Klippa altijd en overal je documenten automatisch verwerkt en bij de hand. Opties als beschrijvingen per document, mappen en tags zorgen ervoor dat het ordenen en terugvinden van bonnen erg eenvoudig is met Klippa.

4. Lage kosten en gratis proberen

En wat mag dat dan kosten? Klippa heeft een gratis versie die voor consumenten vaak toereikend is. Voor ondernemers wordt de betaalde versie aangeraden. In de betaalde versie zitten namelijk handige extra’s zoals scan en herken, betaalmethodes en BTW-registratie. De betaalde versie (Klippa Pro) kost € 3.99 per maand of € 34.99 per jaar. Voor een klein bedrag per maand is de schoenendoos met bonnen dus verleden tijd.

Eerst even testen? Dat kan! Je kunt Klippa Pro via de Google Play Store of Apple App Store 7 dagen gratis uitproberen.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

  • Over Zakelijkgroeien.nl

    Zakelijkgroeien.nl is door Jasper Runneboom opgezet als platform om startende ondernemers en zzp'ers (financieel) succesvol te laten worden.

    Vanuit mijn eigen ervaring en die van andere zzp'ers vind je hier veel informatie, tools en tips die je helpen om net als mij de volgende stap te zetten in je onderneming en van start-up door te groeien naar een stabiel en winstgevend ondernemer.

    Volg me op: LinkedIn