CRM Software voor zzp’ers: van lead tot sale

Geschreven door: Zakelijkgroeien.nl 0 reactie

De ontwikkeling van CRM software heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht gemaakt. Er is een flink aanbod pakketten beschikbaar en dat aanbod zal nog wel even blijven groeien. Zo is een CRM systeem niet meer alleen geschikt voor grote organisaties en multinationals. Ook als zzp’er is een CRM een handige tool om efficiënter en effectiever te werken gedurende het verkoopproces van lead tot klant. Moet je bijvoorbeeld regelmatig spitten in je mailbox naar een laatste contactmoment met een klant? Of vergeet je regelmatig een offerte (op tijd) te versturen? Dan is een CRM voor jou zeker het overwegen waard.

Waarom een CRM pakket?

Wat heb je aan een CRM als zzp’er? In de eerste plaats bespaar je met een CRM veel tijd. Tijd die je beter aan je kunt besteden met het helpen van je klanten. Daarnaast levert een CRM geld op doordat je meer omzet uit je leads haalt. Hoe? We leggen het hieronder uit.

Structuur en inzicht in het verkoopproces

Hoe meer je weet over je (potentiële) klanten; hoe beter je ze kan helpen met je product of dienst. En hoe beter jij je leads kent, hoe groter de kans is dat ze klant worden. CRM software helpt je met het snel en gemakkelijk organiseren van klantinformatie. Want je kunt niet alles uit het hoofd leren. Hoe vaak heb je gehad dat je een klant vergeet te bellen of een offerte te sturen? Vast wel een aantal keer per maand. Met een CRM is dat verleden tijd. Je beschikt meteen over de belangrijkste klantinformatie. Dit maakt je verkoopproces sneller waardoor je:

  • tijd wint en kosten per acquisitie lager worden
  • een hogere conversie hebt van lead naar klant door minder afhakende potentiële klant

Altijd en overal klantinformatie

Daarnaast is die klantinformatie altijd en overal beschikbaar. Je hoeft niet meer te graven in je mailbox naar het laatste contact met een bepaalde klant. Je hebt alles overzichtelijk in één systeem. Zo kun je je klanten goed en snel met de klant communiceren en heb je altijd inzicht in de status van facturen, offertes en lopende projecten.

Kortom, met een CRM ondersteun en beheer je het verkoopproces van lead tot sale. Een offerte is zo gemaakt en digitaal gestuurd. Facturen kun je zelfs automatisch laten aanmaken. In een handomdraai heb je de verkoopdoelen ingesteld. En je contactmomenten met klanten kun je eenvoudig en snel vastleggen en terug vinden. Op deze manier zie je hoe de klantrelatie is, of een klant nog gebeld moet worden en welke klanten nog niet gereageerd hebben op je offerte. Oftewel, het hele traject van lead tot sale breng je met een CRM systeem in kaart en je monitort het gehele verkoopproces.

CRM software pakketten voor zzp

Een zzp’er hoeft niet over de meest uitgebreide analyse en rapportage mogelijkheden te beschikken. Een CRM moet voldoen aan een aantal basisfunctionaliteiten die het werk makkelijker en sneller maakt. Maar welke CRM pakketten zijn het meest geschikt voor zzp’ers? Wij hebben een top 3 voor je gemaakt.

Teamleader

Teamleader, een relatief jonge speler binnen CRM software, richt zich met name op het MKB en ZZP. Het systeem werkt snel en prettig en is relatief goedkoop. Teamleader heeft een prima prijs-kwaliteitsverhouding door de flexibiliteit, mobiele gebruiksvriendelijkheid en integratiemogelijkheden met andere software pakketten.

Simplicate

De filosofie achter Simplicate is dat het niet ingewikkeld of duur hoeft te zijn om een goed CRM op te zetten en te beheren. Het doel is om ondernemen makkelijker maken. En dat zie je terug in de interface van Simplicate: iedereen kan er mee werken. Daarnaast heeft het alle functionaliteiten die je als MKB bedrijf of zzp’er nodig hebt.

Yoobi

Yoobi is software voor CRM, urenregistratie, online facturatie en planning. Dankzij de Yoobi APP heb je altijd en overal inzicht in klant- en verkoopinformatie en via een API kun je het systeem koppelen met je website of backoffice. Weliswaar heeft Yoobi minder functies dan de voorgaande 2 pakketten maar dit pakket heeft dan ook een lagere prijs. Daarmee is het een uitstekend en goedkoop alternatief.

Dat was onze top 3 CRM software voor zzp’ers. Wil je deze pakketten nog eens specifieker met elkaar vergelijken? We hebben deze pakketten alvast voor je naast elkaar gezet. Bekijk de vergelijking via deze link.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

  • Over Zakelijkgroeien.nl

    Zakelijkgroeien.nl is door Jasper Runneboom opgezet als platform om startende ondernemers en zzp'ers (financieel) succesvol te laten worden.

    Vanuit mijn eigen ervaring en die van andere zzp'ers vind je hier veel informatie, tools en tips die je helpen om net als mij de volgende stap te zetten in je onderneming en van start-up door te groeien naar een stabiel en winstgevend ondernemer.

    Volg me op: LinkedIn