Dit gereedschap is eigenlijk onmisbaar voor ZZP’ers

Geschreven door: Zakelijkgroeien.nl 0 reactie

Dit gereedschap is eigenlijk onmisbaar voor ZZP’ers

Voor ZZP’er zijn goede smartphones een onmisbaar gereedschap in hun bedrijf.Zo kunnen klanten tegenwoordig van alles via hun telefoon: bellen, mailen, appen, maar ook afspraken inboeken op je website, offertes aanvragen, samples aanvragen, je kunt het zo gek niet bedenken. De smartphone wordt nu al meer gebruikt dan een desktop om zoekopdrachten mee te doen.

Maar wat is nu voor jou, als ZZP’er, van belang bij een smartphone? Waar kun je je smartphone overal voor gebruiken tijdens je werk? En nog belangrijker: welke smartphone past perfect bij ZZP’ers?

Smartphone gebruiken als ZZP’er

Er zijn veel verschillende dingen die het leven van een ZZP’er gemakkelijker maken met een smartphone. Zo zijn er veel verschillende apps waarmee je super snel bij het gene bent waar je moet zijn. Bijvoorbeeld:

 1. Mobiel bankieren: snel je bankzaken doen middels je telefoon. Overmaken van een andere rekening, je saldo bekijken en snel bedragen overmaken. Ook kun je tegenwoordig betaalverzoeken doen via de mobiel bankieren app, waardoor bedragen gemakkelijk gevraagd kunnen worden aan iemand anders.
 2. Gemakkelijk boekhouden: maak je facturen op, stuur offertes en doe de administratie gewoon vanuit één app. Er zijn verschillende boekhoudapps die je kunt downloaden!
 3. Social media gemakkelijk bijhouden. Met een bedrijf waarbij je ook actief bent op social media, is een goede smartphone echt een must. Je kunt namelijk waar en wanneer je wilt je social media updaten. Je kunt er daarnaast goed in contact mee blijven met je klanten.
 4. Je website beheren: wanneer je een website hebt als ZZP’er zijn hier ook zat apps voor. Een bekende websitebouwer/app is WordPress. Wanneer je snel iets wilt aanpassen kan dit gemakkelijk via je smartphone op de app. Ook is het gemakkelijk om een boekingssysteem/reserveringssysteem op je website te hebben die automatisch synchroniseert met je agenda op je telefoon. Zo weet je altijd wanneer je afspraken hebt!

Welke smartphone is dan het beste voor ZZP’ers?

Er zijn een aantal dingen belangrijk bij het kiezen van een telefoon:

 • De telefoon moet lang mee kunnen gaan: je moet het niet hebben dat halverwege de dag je telefoon uitvalt
 • De smartphone moet een prima camera hebben: mochten namelijk ‘foto’s’ ook een belangrijk deel zijn van je onderneming dan zijn goede foto’s in elk geval van belang
 • Het toestel moet gemakkelijk in één keer af te betalen zijn: je wilt natuurlijk geen BKR-registratie op een telefoon hebben zitten.

En welke telefoon komt dan in de buurt van dit lijstje? Denk bijvoorbeeld aan de iPhone 7. De iPhone 7 is niet de meest nieuwe uitvoering meer, maar is wel van alle gemakken voorzien. De iPhone 7 is snel, heeft een goede camera en is ook niet meer de duurste. Zo kun je dit toestel ook simlockvrij bestellen. Daarnaast is de iPhone 7 erg mooi om te zien, beschikbaar in verschillende kleuren en in een 4,7 of 5,5 inch scherm beschikbaar. Voor ieder wat wils dus!

Kort maar krachtig: een smartphone is tegenwoordig niet meer weg te denken uit het leven van ondernemers. Waar gebruik jij je smartphone voornamelijk voor bij het ondernemen? Welke apps zijn onmisbaar?

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

 • Over Zakelijkgroeien.nl

  Zakelijkgroeien.nl is door Jasper Runneboom opgezet als platform om startende ondernemers en zzp'ers (financieel) succesvol te laten worden.

  Vanuit mijn eigen ervaring en die van andere zzp'ers vind je hier veel informatie, tools en tips die je helpen om net als mij de volgende stap te zetten in je onderneming en van start-up door te groeien naar een stabiel en winstgevend ondernemer.

  Volg me op: LinkedIn