Een eigen training geven? Zes tips waarmee jij direct aan de slag kunt!

Geschreven door: Zakelijkgroeien.nl 0 reactie

Jij bent expert op je eigen vakgebied. En, je wordt steeds vaker gevraagd om een training of een workshop te geven. Qua inhoud weet je dat het wel goed zit. Maar.. hoe zet je een training op een goede manier op? Misschien wil je het wel maar weet je niet zo goed hoe je het aan moet pakken. Hieronder 6 tips waarmee jij direct aan de slag kunt.

Tip 1: Ken je doelgroep

Als jij een training geeft is het van groot belang dat je weet aan wie je jouw training geeft. Je kunt je voorstellen dat je training er anders uit ziet als je deze geeft aan bijvoorbeeld studenten of aan managers van een groot winkelketen. Daarnaast is het noodzakelijk dat je weet wat de mensen willen leren. Waar staan ze nu m.b.t. het onderwerp van je training? Wat weten, begrijpen en kunnen ze nu? De zogenaamde huidige situatie. En, wat willen ze na afloop van de training graag weten, begrijpen en kunnen? De zogenaamde gewenste situatie.

Tip 2: Wil niet teveel

Het is misschien wel mensen eigen dat we te veel informatie willen geven aan de deelnemers in een training. Je weet vaak zelf heel veel over het onderwerp en je wil je deelnemers zoveel mogelijk meegeven. Probeer niet in deze valkuil te stappen. Als het goed is heb je gekeken wat de huidige situatie is en wat de gewenste situatie is. Ga dan eens kijken wat zit daar tussen? Wat is de afstand tussen die huidige en gewenste situatie? Waar ga je daadwerkelijk aandacht aan besteden in je training? Liever een ding goed zodat je deelnemers het echt weten, begrijpen en kunnen dan dat ze bijvoorbeeld 5 dingen weten maar niet begrijpen hoe het zit en het al helemaal niet kunnen.

Tip 3: Gebruik interactieve werkvormen

Helaas zie ik nog vaak mensen een PowerPoint presentatie of een Prezi presentatie als het ware ‘afdraaien’. In mijn optiek kun je hier niet spreken van een training. Probeer je deelnemers actief te betrekken, zorg dat ze echt actief aan de slag zijn met de inhoud. Want ga maar eens bij jezelf na, hoeveel blijft er bij jou hangen na zeg 40 minuten een presentatie aanhoren? Laat je deelnemers ergens over nadenken, oefenen. etc. Binnenkort geef ik je graag een actieve werkvorm die jij kunt gebruiken in je eigen training.

Tip 4: Kies een locatie en denk na over de opstelling van de stoelen

Wanneer je een incompany training geeft dan is de locatie meestal al geregeld. Vaak is er een standaard opstelling van de stoelen en tafels. Het is voor jezelf prettig en het komt je training zeker ten goede als je van tevoren weet hoe die de ruimte er uitziet en wat de opstelling is van stoelen. Vraag ook zeker een ruimte met daglicht!
Denk er eens over na om gebruik te maken van de hoefijzer-opstelling. De stoelen plaats je in een hoefijzer, zonder tafels. Door je stoelen op deze manier te plaatsen blijft de energie van je deelnemers hoog en zullen ze ook actiever deelnemen aan je training. Ze kunnen zich immers niet ‘verschuilen’ achter een tafel. De tafels zet ik vaak aan de zijkant van de ruimte zodat ze nog wel gebruikt kunnen worden bij een opdracht.

Tip 5: Transfer

Hoe zorg jij ervoor als trainer dat je deelnemers het geleerde echt toepassen? Denk er bij het ontwerpen van je training al over na. Het zou immers zonde zijn als je deelnemers het in je training misschien leuk hebben gehad maar het geleerde totaal niet toepassen. Kun jij je deelnemers concrete handvatten meegeven zodat ze het geleerde gaan toepassen? Of kun je ze ook achteraf nog begeleiden? Denk na over een follow up.

Tip 6: Denk er niet te gemakkelijk over

Laatst las ik een artikel met de volgende kop: Opleiden vraagt andere competenties dan dokteren. In het artikel kwam het er op neer dat een goede dokter niet vanzelfsprekend een goede opleider is. En ik denk ook dat dat zo is.

Jij weet oprecht veel over je eigen vakgebied. En, dat geloof ik! Waarschijnlijk raak je door bovenstaande tips al aardig op dreef. Maar, eerlijk is eerlijk, het goed maken van een training of workshop en het geven daarvan is een vak apart. Gun je zelf de tijd om je dit eigen te maken en volg een (online) training zodat je ongestoord kunt leren en het direct goed aanpakt! En, zodat jij tijdens het geven van je training echt relaxed voor de groep staat en je oprecht trainer durft te noemen.

Getagged onder , ,

Reactie toevoegen

  • Over Zakelijkgroeien.nl

    Zakelijkgroeien.nl is door Jasper Runneboom opgezet als platform om startende ondernemers en zzp'ers (financieel) succesvol te laten worden.

    Vanuit mijn eigen ervaring en die van andere zzp'ers vind je hier veel informatie, tools en tips die je helpen om net als mij de volgende stap te zetten in je onderneming en van start-up door te groeien naar een stabiel en winstgevend ondernemer.

    Volg me op: LinkedIn