Eet de Kikker eerst, dan valt de rest mee…

Geschreven door: Zakelijkgroeien.nl 0 reactie

Eet de Kikker eerst, dan valt de rest mee…

Huh? Een kikker opeten? Hoezo? Het klinkt waarschijnlijk bizar in je oren om een kikker op te eten. Maar er zit een gedachte achter… Mark Twain zei ooit: “If the first thing you do each morning is to eat a live frog, you can go through the day with the satisfaction of knowing that that is probably the worst thing that is going to happen to you all day long”.

Het schijnt echter zo te zijn dat Mark Twain dit heeft ‘geleend’ vanuit een oud Indiaas gezegde, dus dat het nog veel verder terug in de tijd gaat. Maar in ieder geval heeft Brain Tracy, de goeroe op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en timemanagement, er een heel ding van gemaakt. Eat the Frog is een soort handelsmerk van hem geworden.

Eat the Frog komt er in de kern op neer dat je bij de start van je werkdag je meest belangrijke taak eerst moet doen. Vaak is dit ook de taak waar je het meest tegenop ziet en die je voor je uit blijft schuiven. Als je die taak als eerste doet, dan valt alles wat daarna komt alleen maar mee.

Door de Kikker als eerste op te eten zul je veel minder geneigd zijn om uit te stellen. En blijft dat project, of die taak niet als het zwaard van Damocles boven je hoofd bungelen. Je bent er gewoon vanaf. Heerlijk!

En dat geeft je weer een boost voor de rest van de dag!

En stel dat je nou twee kikkers hebt waar je tegenaan kwaakt, dan eet je de meest lelijke kikker als eerste, aldus Brian Tracy. Dat is eigenlijk je grootste, moeilijkste taak. Vind je dat lastig om te bepalen? Tja, doe dan ‘iene miene mutte’! 🙂 Niet al te ingewikkeld doen. Kies er gewoon één en ga aan de slag. Maar wel doorkauwen hè, want die andere kikker staat ook nog op het menu.

Zitten de kikkers voor jou in de rij? Dan is er misschien voor jou een uitdaging op het gebied van prioriteiten stellen. Ik zou dan zeker nog eens goed kijken naar wat nu echt prioriteit heeft en wat kan wachten. Dat is niet uitstellen, dat is gewoon logisch en praktisch zijn, want je kunt ook weer niet alles tegelijk.

Maak er een gewoonte van om elke dag als eerste die Kikker te eten. Je zult merken dat het je gewoon een energiekick geeft als je die taak hebt afgerond. Het triggert (naast endorfine, altijd prettig) zelfvertrouwen, focus en een gevoel van voldoening.

Dus, wat is jouw Kikker?

Welke taak schuif jij, misschien wel elke dag, voor je uit? Stop ermee en eet hem op!

Eet smakelijk!

 

Bianca van de Stadt | BedrijfsBuddy
PUUR Praktisch
bianca@puurpraktisch.com
www.puurpraktisch.com 

Download hier de GRATIS GET ORGANIZED video-serie voor meer overzicht, meer controle en meer rust!

Zijn wij al gelinkt via Social Media?
Twitter | Facebook | LinkedIn 

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

  • Over Zakelijkgroeien.nl

    Zakelijkgroeien.nl is door Jasper Runneboom opgezet als platform om startende ondernemers en zzp'ers (financieel) succesvol te laten worden.

    Vanuit mijn eigen ervaring en die van andere zzp'ers vind je hier veel informatie, tools en tips die je helpen om net als mij de volgende stap te zetten in je onderneming en van start-up door te groeien naar een stabiel en winstgevend ondernemer.

    Volg me op: LinkedIn