Hoe kun je het beste besparen op je bedrijfskosten?

Geschreven door: Zakelijkgroeien.nl 0 reactie

Hoe kun je het beste besparen op je bedrijfskosten?

Heb je het als bedrijf financieel momenteel niet zo gemakkelijk of wil je gewoon kritisch kijken naar de kosten die je maandelijks kwijt bent? In dit artikel geven we een aantal tips waar je op kunt letten om te bezuinigen op de bedrijfskosten.

Alle kosten op een rijtje zetten

Als eerste is het belangrijk dat alle recente investeringen en vaste lasten in een duidelijk overzicht worden geplaatst. Wanneer je dit overzicht rond hebt kun je direct kritisch kijken naar de kosten die je maakt. Wellicht zitten er nog wel wat kostenposten tussen die helemaal niet nodig zijn en gemakkelijk geschrapt kunnen worden.

Effectiviteit en efficiëntie binnen het bedrijf vergroten

Voor het personeel is het belangrijk dat de handvaten gegeven worden om effectiever en efficiënter te werken. Denk hierbij aan handige tools om sneller te kunnen werken, maar ook aan actieve pauzes en flexibele werktijden. Zo wijst onderzoek ook uit dat na wat beweging beter gewerkt kan worden, maar denk ook met je personeel mee. Als mensen om 8 uur nog niet zo geconcentreerd zijn als om 10 uur waarom zou je ze dan verplichten om van 8 tot 5 te werken, terwijl het voor hen misschien veel geschikter is om van 10 tot 7 te werken.

Bespaar op je kantoorartikelen

Tegenwoordig kan er steeds meer online, kies er daarom ook voor om zoveel mogelijk in de cloud te werken zodat je bijvoorbeeld ook wat papier kan besparen. Dit is nooit helemaal eruit te krijgen want bij sommige zaken moeten simpelweg gewoon worden uitgeprint. Dit wil dan niet zeggen dat je direct de duurste printer moet kopen. Tegenwoordig zijn er ook refurbished printers die helemaal worden nagekeken. Deze printers zijn dan al wel eerder gebruikt maar zijn helemaal nagekeken en een nieuw onderdeel toegevoegd waar nodig. Zo kan er ook worden bespaard op de aanschafwaarde van apparaten.

Bespaar op energie

Ga ook zuinig om met energie. Het is namelijk niet altijd noodzakelijk om alle lichten, computers en verwarming aan te laten. Denk ondertussen ook eens aan duurzame oplossingen zoals LED verlichting.

Reactie toevoegen

  • Over Zakelijkgroeien.nl

    Zakelijkgroeien.nl is door Jasper Runneboom opgezet als platform om startende ondernemers en zzp'ers (financieel) succesvol te laten worden.

    Vanuit mijn eigen ervaring en die van andere zzp'ers vind je hier veel informatie, tools en tips die je helpen om net als mij de volgende stap te zetten in je onderneming en van start-up door te groeien naar een stabiel en winstgevend ondernemer.

    Volg me op: LinkedIn