Hoe vind ik een goede boekhouder?

Geschreven door: Zakelijkgroeien.nl 0 reactie

Hoe vind ik een goede boekhouder?

Zit je in een fase met je organisatie waar je totaal geen tijd hebt om de boekhouding te doen? Wellicht is het dan verstandig om wat hulp bij boekhouding in te schakelen. Alleen hoe vind je nu zo snel een goede boekhouder? In dit artikel worden u een aantal tips gegeven.

Kies je voor een boekhouder of voor een accountant?

Er zit een verschil tussen een accountant en een boekhouder. Grotendeels kunnen beide echter gewoon hetzelfde werk uitvoeren. Het grote verschil hiertussen is dat accountants een opleiding aan de universiteit hebben afgerond en vervolgens jaarlijks hun kennis moeten bijhouden. Accountants zijn normaal gesproken iets duurder door deze ‘titel’. Echter zijn er ook zeer goede boekhouders te vinden. Dit valt vaak al uit de gesprekken te halen.

Wordt er ingespeeld op nieuwste ontwikkelingen?

Mede dankzij het internet volgen de technologische ontwikkelingen zich in hoog tempo op. Dit maakt voornamelijk het boekhouden steeds gemakkelijker. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk op bepaalde boekhoudpakketten te nemen die het proces versnellen. Wanneer jouw potentiële boekhouder op de hoogte is van deze nieuwste ontwikkelingen rondom boekhouden weet hij waar hij met bezig is. Wat dus positief is.

Kies voor een duidelijke boekhouder

Sommige boekhouders hebben de neiging om alles in hun vaktermen te vertellen. Dit kan erg vervelend zijn, omdat je er waarschijnlijk niets van snapt. Dit is niet altijd erg gemakkelijk. Zo kan de boekhouder je van alles aanraden wat je dan ook klakkeloos doet. Zorg er dus voor dat je een boekhouder kiest die alles in jip en janneke taal uit kan leggen. Dit kan gemakkelijk getest worden in het kennismakingsgesprek. Door een paar simpel vragen te stellen kun je zien op welke wijze hij antwoord.

Maak duidelijke prijsafspraken

Een boekhouder inhuren kan behoorlijk prijzig zijn. Het is natuurlijk wel de moeite waard, omdat het enorm veel tijd voor jezelf bespaard. Het is echter wel belangrijk duidelijke prijsafspraken te maken. Zoals dat je een vast bedrag per maand kan facturen. Mocht hij buiten zijn uren komen dat dit wordt aangegeven. Dit zorgt ervoor dat je niet achteraf voor verrassingen komen te staan, omdat er uren zijn gemaakt waar jijzelf helemaal niet van af wist.

Getagged onder ,

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

  • Over Zakelijkgroeien.nl


    Zakelijkgroeien.nl is een concept bedacht door Jasper Runneboom, gids voor de online marketing jungle.

    Waar hij zelf ondernemers graag helpt om online te groeien is zakelijkgroeien.nl opgezet als platform om ondernemers en zzp'ers op een breder vlak te laten groeien.

    Hier vind je handige tools zoals de netwerkagenda en de beste software om de groei van je bedrijf te realiseren. Daarnaast vind je hier gratis honderden artikelen die antwoorden geven op relevante ondernemersvragen.

    Op naar meer zakelijke groei in Nederland!