Simpele, maar effectieve promotie

Geschreven door: Zakelijkgroeien.nl 0 reactie

Als ondernemer heb je het er maar druk mee: dagelijks ben je aan de slag met je opdrachten, het onderhouden van het contact met je opdrachtgevers, de administratie komt er nog even tussendoor en ook moet je nieuwe klanten zien te werven. Daarom is het ook belangrijk voldoende aandacht te besteden aan de promotie van je bedrijf. Dit kan je doen via betaalde kanalen, zoals adverteren via Facebook, maar er zijn ook nog een aantal andere simpele (en voordelige) manieren waarop jij je bedrijf kunt promoten.

Bundel de krachten

Als ondernemer heb je nou eenmaal een netwerk nodig. Door deze achterban op te bouwen kan je aan nuttige informatie komen en, niet geheel onbelangrijk, nieuwe opdrachten. Ga eens na met welke mensen je in het verleden hebt samengewerkt en nu nog steeds actief zijn in de branche. Nodig ze eens uit voor een kop koffie en kijk wat je voor elkaar kunt betekenen. In dit geval kan je ook gerust ondernemers in je omgeving of branche uitnodigen die je (nog) niet kent. Wie weet wat jullie dit kan brengen in de toekomst. Kijk verder ook of er netwerkborrels in de buurt worden gehouden en laat je gezicht hier regelmatig zien. Na verloop van tijd kan je dit soort gezellige meetings natuurlijk ook zelf organiseren.

Promotie door verpakkingsmateriaal

Verstuur je regelmatig pakketjes? Laat de blanco dozen met ‘gewone’ tape achterwege en gebruik het verpakkingsmateriaal om je bedrijf juist te promoten. Je pakket wordt dan namelijk niet alleen herkenbaar voor de ontvanger, maar wie weet wie deze verpakking allemaal nog meer ziet. In dit geval kan je niet alleen dozen, maar ook tape met logo laten bedrukken. Hierbij kan je niet alleen kiezen uit verschillende soorten tape, maar ook een breed scala bedrukkingen. Ben je zelf niet zo creatief? In dit geval kan een grafisch ontwerper je helpen met de vormgeving van je tape.

Deel je kennis

Ben je gespecialiseerd in een bepaald vakgebied? En heb je ook nog eens een vlotte pen? Ga dan op zoek naar een platform waar jij je kennis kan delen. Bijvoorbeeld door middel van een maandelijkse blog. Maak van tevoren wel goede afspraken. In sommige gevallen krijg je geen vergoeding in ruil voor je tekst. Maar als het hierbij gaat om een platform waar dagelijks een groot aantal unieke bezoeker op afkomt, heb je wel een groot bereik. Zorg in dit geval dan ook dat je naam en bedrijf goed in beeld komen.

Reactie toevoegen

  • Over Zakelijkgroeien.nl

    Zakelijkgroeien.nl is door Jasper Runneboom opgezet als platform om startende ondernemers en zzp'ers (financieel) succesvol te laten worden.

    Vanuit mijn eigen ervaring en die van andere zzp'ers vind je hier veel informatie, tools en tips die je helpen om net als mij de volgende stap te zetten in je onderneming en van start-up door te groeien naar een stabiel en winstgevend ondernemer.

    Volg me op: LinkedIn