Tips om zakelijk te groeien

Geschreven door: Zakelijkgroeien.nl 0 reactie

Tips om zakelijk te groeien

Er zijn enkele tips die je bedrijf laten groeien, producten sneller op de markt brengen, het klantenbestand uitbreidt en de marges doen vergroten. Je concurrenten hebben het nakijken en weten niet wat er met hen gebeurt als je deze zaken in acht neemt om je bedrijf te laten groeien. Dit betekent ook dat er geïnvesteerd moet worden. Een zakelijke lening aanvragen behoort hiermee tot de aanpak om efficiëntie van je onderneming te verhogen.

1. Richt je op de klantenervaring

Er bestaat een vuistregel die zegt: “Je bent zeven maal duurder uit om een nieuwe klant te werven, dan om een bestaande klant te behouden”. Dus je bedrijf moet punctueel zijn als het gaat om zo de best mogelijke klantervaring te bieden. Het is belangrijk dat ze de meest gepassioneerde klanten worden van je bedrijf, zodat het automatisch ambassadeurs worden voor jouw zaken.

Dit betekent dat je moet begrijpen waar klanten naar op zoek zijn, waar ligt hun interesse en verwachting? Sommige bedrijven gaan hierin zo ver dat ze klantenbestanden personaliseren, om specifieke soorten mensen te kunnen identificeren (bijv. Een alleenstaande moeder met fulltime baan, die alleen merkproducten koopt voor haar kinderen) als de beste klanten voor hun bedrijf.

2. Houd controle over de cashflow

Een goed overzicht van de kasstromen behoort tot een van de belangrijkste financiële verslagen van een bedrijf. Het laat precies zien hoe je bedrijf contant geld omzet in winst. Uiteindelijk zul je door een gezonde cashflow werknemers en leveranciers kunnen betalen, je zakelijke lening afbetalen en met de tijd mee kunnen gaan door in nieuwe apparatuur te investeren. Verbrandt het bedrijf alleen maar geld, dan is dit een vroegtijdig waarschuwingssignaal dat er behoorlijke financiële problemen zijn binnen het bedrijf.

Het is daarom misschien verstandig om te investeren in een rapportage analysepakket. Gegevens zijn vandaag de dag belangrijk in deze strijdlustige zakenwereld. Door veel gegevens te verzamelen kun je nieuwe klantsegmenten, nieuwe niches en nieuwe manieren vinden om uit te breiden. Geld lenen om de kosten te dekken bij nieuwe opstart operaties zal daarbij van belang zijn.

3. Optimaliseer je voorraad en aanvoer

Op tijd, is een standaard gegeven bij voorraadbeheer. Gebruik de juiste strategie om efficiëntie te verhogen en zo de voorraadkosten te verlagen. Teveel voorraad (magazijnen die uitpuilen van verschillende producten), betekent dat er veel geld vast staat, wat weer zorgt voor beperking in de groei van het bedrijf.

Te weinig voorraad (constant lege magazijnen), zullen moeilijkheden veroorzaken bij het vullen van de winkelschappen. Nee verkopen aan de klant betekent verlies, wat moeilijk goed te maken is. Daarom is een perfect voorraadbeheer belangrijk, producten op tijd binnen wanneer ze nodig zijn.

4. Verleg je grenzen

Stilstand in het bedrijfsleven betekent achteruitgang. Je moet constant innoveren en vooruit denken en kijken wat de mogelijkheden zijn. Soms wordt het uitvoeren van nieuwe ideeën, belemmert door gebruik aan financiële middelen. Geld lenen biedt dan niet alleen de oplossing, maar is ook nodig om door te kunnen gaan. Investeer in nieuwe producten en overweeg hoe deze aan de klanten aan te bieden, breidt het aanbiedingen pakket uit om zo de klant te verrassen. Voor meer advies ga naar leningen.nl.

 

Reactie toevoegen

Zakelijkgroeien.nl

Alles wat we vanuit ZZP Agenda met jou willen delen:

  • Over Zakelijkgroeien.nl

    Zakelijkgroeien.nl is door Jasper Runneboom opgezet als platform om startende ondernemers en zzp'ers (financieel) succesvol te laten worden.

    Vanuit mijn eigen ervaring en die van andere zzp'ers vind je hier veel informatie, tools en tips die je helpen om net als mij de volgende stap te zetten in je onderneming en van start-up door te groeien naar een stabiel en winstgevend ondernemer.

    Volg me op: LinkedIn