WordPress website vertalen door een professioneel vertaalbureau

Geschreven door: Zakelijkgroeien.nl 0 reactie

WordPress website vertalen door een professioneel vertaalbureau

Heeft u ambitie om de internationale stap te maken met uw onderneming? Maar weet u niet zo goed waar u moet beginnen? Wij helpen u met deze blog graag alvast op weg! Het eerste contactmoment is tegenwoordig vaak via uw bedrijfswebsite. Net als in Nederland zullen uw internationale klanten Google gebruiken om een antwoord te krijgen op zijn of haar vraag/behoefte. Het is dus van groot belang dat uw WordPress website correct aansluit bij uw doelgroep. Sinds ongeveer 15% van alle websites gebruik maakt van WordPress zal elk professioneel vertaalbureau uw website zonder problemen kunnen vertalen. De vertalingen worden door WordPress uitgelezen als .po bestanden, en zijn daarom vaak direct te vertalen in het bronbestand van uw website.

Vertaling of lokalisering?

Voor u uw WordPress website laat vertalen door een professioneel vertaalbureau dient u allereerst een keuze te maken tussen een vertaling of lokalisering. Een vertaling van uw website kost minder tijd en zal goedkoper zijn, maar de vraag is dan of het correct aansluit bij uw doelgroep. Een gelokaliseerde WordPress website daarentegen zal zeker aansluiten bij uw doelgroep. Maar wat is nou het verschil?

Een gelokaliseerde WordPress website is meer dan alleen een vertaling van uw website. Door lokalisering toe te passen op uw website sluit deze zowel op de taal als cultuur aan. Dit houdt in dat er onder andere ook rekening gehouden wordt met aspecten als welke emoties bepaalde kleuren en afbeeldingen oproepen. Als voorbeeld nemen we even de Duitse taal. Door uw WordPress website te laten vertalen naar het Duits kunt u zowel klanten in Duitsland als in Oostenrijk van dienst zijn. Echter kan bepaald taal- of kleurgebruik bij de één andere reacties en emoties oproepen dan bij de ander. Wanneer u dus een bepaalde markt wilt veroveren in het buitenland doet u er goed aan om te kiezen voor een gelokaliseerde WordPress website.

Eén of meerdere websites?

Indien u uw WordPress website laat vertalen kunt u gebruik maken van vertalingen plugins. Hierdoor kunnen klanten zelf klikken op het “vlaggetje” van hun taal en zal de website automatisch vertaalt worden. Kiest u echter voor een gelokaliseerde website dan is het aan te bevelen om een aparte WordPress website op te zetten. Deze kunt u dan volledig vertalen, lokaliseren en inrichten voor het land waar u de markt wilt veroveren met uw product en/of dienst!

Professioneel vertaalbureau met native speakers

Professionele vertaalbureaus maken gebruik van native speakers uit verschillende landen. Zij weten namelijk als geen ander hoe het taalgebruik en de cultuur is in hun land. Hierdoor bent u dus verzekerd van een correcte WordPress vertaling. Weet u niet precies welke keuzes u het beste kunt maken om uw internationale doelen en ambities te realiseren? Schroom dan niet om eens te gaan sparren met een professioneel vertaalbureau. Met jarenlange ervaring kunnen zijn u uiterst goed adviseren over wat het beste is voor uw onderneming!

 

Getagged onder , ,

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

  • Over Zakelijkgroeien.nl

    Zakelijkgroeien.nl is door Jasper Runneboom opgezet als platform om startende ondernemers en zzp'ers (financieel) succesvol te laten worden.

    Vanuit mijn eigen ervaring en die van andere zzp'ers vind je hier veel informatie, tools en tips die je helpen om net als mij de volgende stap te zetten in je onderneming en van start-up door te groeien naar een stabiel en winstgevend ondernemer.

    Volg me op: LinkedIn