Ziekteverzuim: wat te doen?

Geschreven door: Zakelijkgroeien.nl 0 reactie

Ziekteverzuim: wat te doen?

Wanneer je een onderneming hebt met mensen in loondienst, zijn er verschillende dingen die kunnen gebeuren waardoor jij als ondernemer kan opdraaien voor de kosten. Een van de grootste kostenpost is ziekteverzuim. Wanneer een medewerker ziek is, is dit voor zowel de medewerker als de werkgever behoorlijk vervelend. Verzuimkosten zijn niet te voorkomen maar wel te beperken. Hiervoor een aantal tips om hier mee om te gaan.

Gezonde levensstijl

Het is uiteraard erg belangrijk dat je medewerkers vitaal zijn, zorg daarom ook goed voor je medewerkers. Zorg dat ze gestimuleerd worden om te bewegen en gezond te eten. Denk aan gezonde lunches, fitness abonnementen of een fiets. Wanneer je je medewerkers stimuleert een gezonde levensstijl te hebben zal je zien dat dit haar vruchten afwerpt. Daarnaast is het ook belangrijk om te stimuleren dat de medewerkers stoppen met roken. Denk bijvoorbeeld aan hulp bij het stoppen met roken vanuit de zaak.

Stimuleren

Het is van uiterst belang om medewerkers te stimuleren zo min mogelijk ziek te zijn. Dit klinkt raar, maar er zijn zaken die dit kunnen stimuleren. Bijvoorbeeld door een extra bonus in te lassen. Wanneer een medewerker in het jaar niet ziek is geweest ontvangen ze een bonus in geld of vrije dagen. Op deze manier motiveer je medewerkers als ze zich even niet lekker voelen om het gewoon te proberen. Wanneer een medewerker op het werk ziek naar huis wordt gestuurd hebben zij nog steeds recht op de bonussen.

Verzuimverzekering

Wanneer je ontzettend veel fulltimers in dienst hebt is het zeker verstandig een verzuimverzekering aan te schaffen. Dit om ervoor te zorgen dat je niet voor onverwachte kosten opdraait. Wanneer een werknemer namelijk ziek is moet deze nog steeds uitbetaald worden. Ook vervanging kost geld en doormiddel van een verzuimverzekering kunnen het grootste deel van deze kosten bij voorbaat al gedekt worden. Maar hoe vind je dat de beste verzuimverzekering die bij jou bedrijf past. Neem vooral een kijkje op de verzuimverzekering vergelijking sites om de best passende verzekering voor jouw organisatie te vinden.

Blijf je medewerkers zien als belangrijk, wanneer zij betrokken zijn bij de ondernemen zullen ze meer voor jou doen! Een gemotiveerde medewerker begint bij jezelf.

Getagged onder ,

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

  • Over Zakelijkgroeien.nl

    Zakelijkgroeien.nl is door Jasper Runneboom opgezet als platform om startende ondernemers en zzp'ers (financieel) succesvol te laten worden.

    Vanuit mijn eigen ervaring en die van andere zzp'ers vind je hier veel informatie, tools en tips die je helpen om net als mij de volgende stap te zetten in je onderneming en van start-up door te groeien naar een stabiel en winstgevend ondernemer.

    Volg me op: LinkedIn