Een boekhouder in Utrecht vinden

Een boekhouder in Utrecht vinden

Wil jij nooit meer stress ervaren over je boekhouding, geen enkel belastingvoordeel missen en op een onoverzichtelijke manier met cijfers omgaan? Dan is het gebruiken van een boekhouder een uitkomst voor jou.  Vind via ons snel een goede boekhouder in Utrecht voor je boekhouding!

Offerte voor boekhouding aanvragen

Wonend in de omgeving van Utrecht kun jij als kleine ondernemer met weinig boekhoudkennis snel de draad kwijtraken in het doen van de boekhouding. Niet alleen kost het veel tijd, maar het vergt ook veel inspanning en precisie. Dit is namelijk niet alleen belangrijk voor jezelf, maar je moet de cijfers van jouw onderneming ook kunnen verantwoorden naar instanties, zoals de Belastingdienst. Dit maakt het des te meer belangrijk om de administratie en boekhouding goed op orde te hebben.

Dit is mogelijk door via ons een boekhouder in Utrecht te vinden. Je mist nooit meer voordelen op het gebied van de belasting, ervaart minder stress over het doen van de boekhouding en hebt al je cijfers inzichtelijk en online beschikbaar. Er zitten nog meer voordelen aan, waaronder voor zzp’ers en eenmanszaken. Verder kom je er in dit artikel achter welke kosten aan het inhuren van een boekhouder in Utrecht vastzitten, welke diensten geleverd worden en waarom je eigenlijk een boekhouder zou inschakelen.

Boekhouder in Utrecht

Voor ondernemers die hun cijfers overzichtelijk en online beschikbaar willen hebben in de omgeving van Utrecht is een boekhouder geen overbodige luxe. Een boekhouder houdt zich specifiek bezig met de financiële administratie van allerlei soorten bedrijven. Diverse zaken vallen onder deze administratie, zoals de bezittingen, kosten, opbrengsten en schulden van een bedrijf. Een boekhouder heeft veel fiscale kennis op dit gebied en kan deze zaken op de juiste manier afhandelen en bijhouden. Hij of zij kan onder andere rapportages opstellen, de salarisadministratie regelen en ervoor zorgen dat belastingaangiften op tijd worden ingediend bij de juiste instanties.

Waarom een boekhouder inschakelen?

Een boekhouder in Utrecht voert diverse taken voor bedrijven en particulieren uit op het gebied van financiële activiteiten. Zodoende zijn er twee voorname voordelen aan het inschakelen van een boekhouder om jouw financiële gezondheid te bewaken.

1. Bespaart tijd en moeite

Ten eerste bespaart een boekhouder je veel zorgen. Wanneer je een bedrijf runt, of dit nou als BV, eenmanszaak of zzp’er is, komen er veel dingen bij kijken. Hieronder valt ook het bijhouden van de administratie en het doen van aangiften van de BTW en bij de inkomstenbelasting. Dit soort zaken moeten goed bijgehouden worden, omdat er anders sancties kunnen volgen. Om deze zaken op orde te hebben, moet je er veel tijd en moeite in steken, wat een boekhouder Utrecht voor zzp’ers en eenmanszaken wegneemt. Hij of zij zorgt voor de controle en uitvoering van deze taken, waardoor jij er geen stress over hoeft te hebben en de overige tijd in je eigen onderneming kunt steken.

2. Verdient zichzelf terug

Naast het besparen van tijd en moeite, verdient een boekhouder zich op de lange termijn terug. Dit komt doordat je met al je vragen bij een boekhouder terechtkunt. Zij hebben alle up-to-date kennis die van belang is om een uitstekende administratie te voeren. Ook hebben ze kennis en ervaring met de belastingwetgeving en de regels die gelden voor ondernemers. Op deze manier kom jij niet in de problemen en door het geven van adviezen over je financiële bedrijfsvoering kun jij makkelijker je werk verrichten. Door deze economische specialisatie kun je geld verdienen met de diensten en/of producten uit jouw vakgebied.

Een boekhouder in Utrecht en omstreken inhuren is dus een aantrekkelijke keuze voor kleine ondernemingen, zoals eenmanszaken en zzp’ers, omdat het veel lasten, stress en tijd wegneemt. Je kunt met al je vragen terecht bij deze persoon en hij of zij is specifiek voor jouw onderneming beschikbaar om persoonlijke begeleiding te geven. Door hun ervaring wordt jij verder geholpen en kun jij je bezighouden met waar je goed in bent.

Wettelijke verplichting

Niet alleen werkt het inhuren van een boekhouder tijd en moeite besparend, het neemt ook een grote last van je schouders af. Immers is het voeren van een financiële administratie met een bewaartermijn van zeven jaar wettelijk verplicht voor ieder bedrijf. Doordat een boekhouder deze zaken voor jou uitvoert, ben je ervan verzekerd dat alle cijfers netjes bijgehouden worden en dat je geen dingen doet in strijd met de wetgeving. Je hebt zodoende minder stress over het bijhouden van financiële bewaartermijnen, cijfers en deadlines.

Financieel advies

Naast het bijhouden van de financiële administratie kan een boekhouder ook passend advies geven. Immers gaat het over een zakelijk vermogen en door regelmatig financieel advies in te winnen kun je dit vermogen vergroten. Denk hierbij aan adviezen over investeringen, kerncijfers en subsidies.

Boekhouder Utrecht voor zzp’ers

Als zelfstandige kun je je boekhouding op zakelijk vlak helemaal uitbesteden aan een boekhouder, waardoor je veel meer tijd hebt voor je eigen onderneming. Dat is specifiek belangrijk voor zzp’ers, omdat al je tijd in dit geval kostbaar is. Dit kan tevens veel frustratie en stress schelen, aangezien iemand anders de aangiften op tijd indient en de boekhouding op professionele wijze bijhoudt. Het is nog steeds belangrijk dat je zelf goed weet wat je financiële situatie is, waardoor enige basiskennis van de boekhouding essentieel blijft.

Daarnaast kun je inzichten verkrijgen in je financiële situatie door regelmatig bij te praten met een boekhouder of het gedeelde boekhoudprogramma te bezoeken. Hierbij kan de boekhouder ook advies geven indien hij of zij denkt dat zaken beter anders geregeld kunnen worden of wanneer financiële kansen zich voordoen.

Boekhouder Utrecht voor eenmanszaken

In je eentje een bedrijf runnen is een hele onderneming en ook hierbij is het bijhouden van je financiële gezondheid belangrijk. Hier kun je zelf een bijdrage aan leveren door jaarlijks een begroting te maken en te controleren, op tijd aan kortlopende betaalverplichtingen te voldoen, de winstgevendheid van je bedrijf in de gaten te houden en je boekhouding up-to-date te houden. Dit laatste is erg belangrijk voor zowel je eigen overzicht over de financiën als voor de verantwoording naar de Belastingdienst toe.

De hulp van een goede boekhouder Utrecht voor eenmanszaken is dan erg welkom. Hij of zij houdt de financiële administratie bij en kijkt naar de rechtsvorm van je onderneming. Hier moet de administratie namelijk op afgestemd worden. Diverse taken worden hierbij voor je bijgehouden, zonder dat jij je hier zorgen over hoeft te maken. Denk bijvoorbeeld aan het verwerken van bonnen en facturen, het opstellen van de jaarrekening, het doen van belastingaangifte en het verwerken van het kasboek. De tijd die je hierdoor overhoudt, kun jij weer goed gebruiken voor jouw eenmanszaak.

 

Wat zijn de kosten voor een boekhouder in Utrecht?

De kosten boekhouder Utrecht kunnen uiteenlopen, wat afhangt van de specifieke wensen die je aangeeft. Je kunt bijvoorbeeld zelf de facturen bijhouden, maar de administratie uitbesteden. Daarnaast zijn er nog veel meer opties. Bij Zakelijk Groeien zijn er drie opties qua kosten:

  • Voor de kleine ondernemingen en starters met een omzet tot 75.000 euro is een pakket van 55 euro per maand beschikbaar. Hierbij wordt je boekhouding gecontroleerd, kun je boekhoudsoftware gebruiken, er wordt IB-aangifte gedaan en er is een ondernemersdesk beschikbaar voor hulp.
  • Voor de freelancers en kleine ondernemingen met een omzet tot 100.000 euro is een pakket van 80 euro per maand beschikbaar. Hierbij worden in aanvulling op het vorige pakket ook de BTW-aangifte gedaan en je hebt te alle tijden inzicht in de cijfers.
  • Voor de kleine BV’s en ondernemers die willen groeien met een omzet tot 500.000 euro is er de mogelijkheid om te kiezen voor het pakket van 100 euro per maand. Dit pakket omvat het ontvangen van jaarstukken als extra bijkomstigheid.

Welke diensten leveren jullie in Utrecht?

Voor de ondernemers die hun boekhouding willen uitbesteden in Utrecht en omstreken worden diverse boekhouder Utrecht diensten aangeboden.

1. Persoonlijke boekhouder met veel ervaring

Allereerst is er voor ieder bedrijf een persoonlijke boekhouder beschikbaar die jou en je bedrijf van A tot Z kent. Doordat hij of zij zich bewust is van jouw financiële en zakelijke situatie kun je optimale hulp krijgen en een persoonlijke boekhouding. Tevens hebben de boekhouders bij ons minimaal vijf jaar ervaring binnen dit vakgebied. Zo wordt accuratesse en professionaliteit gegarandeerd.

2. Beschikbaar met alle boekhoudprogramma’s

Het maakt niet uit of je een boekhoudprogramma gebruikt of niet, aangezien de boekhouders via ons overal mee kunnen werken wanneer ze de boekhouding voor jou uitvoeren. Hierdoor hoef je geen veranderingen te maken in hetgeen wat je nu al gebruikt en begrijpt.

3. Stel al je vragen

Niet alleen kun je met al je vragen en problemen terecht bij de boekhouders zelf, maar er is ook een speciale ondernemersdesk die jou voorziet van de meest complete antwoorden. Op deze manier krijg je professioneel antwoord en ben je zekerder van je zaak op het gebied van de administratie en boekhouding.

Jasper Runneboom

Dankzij 10 jaar zelf ondernemen en werken bij de Kamer van Koophandel heb ik goede kennis van cijfers en inside informatie over de Belastingdienst zelf. Deze en andere informatie voor je boekhouding vind je op deze website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere interessante artikelen

Waarom iedere ondernemer passief inkomen zou moeten verdienen

Vrijheid. Dat is voor veel ondernemers dé reden om een eigen bedrijf te beginnen. Maar ja, dan moet er natuurlijk wel geld ...
Gepost op: 14 mei 2021

Deze 7 tools hoort iedere zzp’er te gebruiken

Als zelfstandig ondernemer heb je meer dan genoeg te doen om jouw bedrijf succesvol te maken. Het is daarom belangrijk dat je ...
Gepost op: 15 mei 2023

Webshop laten groeien? 3 tips

Het starten van je eigen online winkel is natuurlijk spannend. Er liggen grote kansen, maar zoals bij elk avontuur zijn er ook ...
Gepost op: 11 januari 2024

Marktonderzoek

Wil je weten hoe jouw markt eruit ziet, hoe groot die is (en of die er eigenlijk wel is) en wie jouw ...
Gepost op: 9 december 2019

Waar bestaat de boekhouding als zzp’er uit?

Als zzp-er ben je vanaf dag 1 van je onderneming verplicht een boekhouding te voeren. In deze boekhouding hou je bij welke ...
Gepost op: 14 december 2015

4 Tips voor het succesvol opzetten van je eigen bedrijf!

Het opzetten van je eigen bedrijf kan een uitdagende onderneming zijn, maar het kan ook een zeer belonende ervaring zijn. Het is ...
Gepost op: 31 mei 2023

Welke algemene voorwaarden heb ik nodig?

Als zzp’er ontkom je er niet aan: het (laten) opstellen van algemene voorwaarden voor jouw product of dienstverlening. Maar waarvoor heb je ...
Gepost op: 8 december 2020

Inkomstenbelasting en de eenmanszaak, zo zit het

Ben je ondernemer en heb je een eenmanszaak? Dan moet je over elk jaar aangifte voor de inkomstenbelasting doen. Hier ben je ...
Gepost op: 22 november 2021

Aftrekposten als zzp’er? Deze wil je kennen en toepassen

Aftrekposten op je inkomstenbelasting maken ondernemen als zzp’er een stuk leuker. Als je ze goed toepast, betaal je namelijk minder belasting en ...
Gepost op: 17 januari 2024

Review PerfectView CRM

De tijd dat je als ondernemer je klantadministratie in een Excel bestand verwerkte ligt inmiddels wel achter ons. Als ondernemer wil je ...
Gepost op: 22 februari 2019

Handig

Top 3

Boekhoudsoftware

4.5/5
4.5/5
4.5/5

Dit zijn gesponsorde resultaten

Ontvang onze handige budgettool + tips en tricks voor gezond financieel ondernemen!

Je ontvangt max. 2 mails per maand.

Handige budgettool voor zzp'ers

Altijd genoeg geld voor de belasting, je bedrijf en jezelf.