ZZP Boekhouder in Amsterdam?

boekhouder amsterdamEen boekhouder in Amsterdam vinden als zzp'er is niet zo moeilijk. Er zijn immers 1188 boekhouders in Amsterdam. Dit grote aantal is niet zo verwonderlijk omdat de gemeente Amsterdam de meeste ondernemers herbergt in Nederland en ook de meeste ondernemers per inwoner heeft. In totaal zitten er 118.200 bedrijven in Amsterdam. Dit betekent dat er op ongeveer elke 100 bedrijven een boekhouder in Amsterdam te vinden is.

Vind snel een goede boekhouder in Amsterdam

 • Boekhouder offertes aanvragen

  Boekhouder nodig?

  Vraag direct 3 gratis offertes op van boekhouders uit jouw buurt:

 • Per duizend inwoners zijn er jaarlijks ongeveer 20 startende ondernemers, dit zijn 16.000 startende ondernemers per jaar. Op een bevolking van ruim 800.000 inwoners is bijna 10% ZZP’er.

  Amsterdam is goed te bereiken en heeft internationale aantrekkingskracht op bedrijven. Dit resulteert in jaarlijks meer dan honderd nieuwe buitenlandse vestigingen. In Amsterdam zitten veel hoofdkantoren van bedrijven. De bevolking heeft gemiddeld genomen een hoog opleidingsniveau dankzij de vele scholen en universiteiten.

  Het ondernemersleven in Amsterdam is over het algemeen informeel en toegankelijk. De Amsterdamse gemeente ondersteunt ondernemers met projecten, fondsen en faciliteiten. Er zijn bijvoorbeeld speciale projecten voor winkeliers, ondernemers in achterstandswijken en zzpers.

  Er zijn ook gemeentefondsen voor ondernemers in de schuldsanering, mensen met een arbeidsbeperking en er zijn speciale regelingen voor starters. Er zijn mogelijkheden om de inkomsten aan te vullen of een startersaftrek bij de belastingdienst aan te vragen.

  Het bedrijfsleven in Amsterdam is dus volop in ontwikkeling en als je als zzp’er of ondernemer hiervan wilt profiteren is het belangrijk om de financiële zaken goed op orde te hebben. Een goede boekhouder in Amsterdam vinden kan hierin helpen. Hij of zij zorgt ervoor dat jij als zzp'er je financien op orde hebt, op tijd je belasting betaalt en jij je kan focussen op het ontwikkelen van je bedrijf.

  Maar hoe selecteer je de beste boekhouder als zzp'er?

  Kom bij het uitzoeken van een boekhouder goed geïnformeerd voor de dag. Zoek zorgvuldig naar een geschikte boekhouder. Stel gerichte vragen en bedenk eventueel een ingewikkelde vraag om de boekhouder te toetsen. Communiceer duidelijk aan welke service je behoefte hebt.

  Aandachtspunten hierbij zijn:

  • Wie doet welke belastingaangifte? (salarisadministratie, omzetbelasting, winstbelasting)
  • Hoe worden de boekstukken, bonnetjes en facturen aangeleverd?
  • Welke speciale verplichtingen heeft jouw (type) onderneming en is de boekhouder hier ervaren mee?
  • Is de boekhouder ervaren met de boekhoudsoftware en werkt hij hiermee?
  • Wie stelt (indien nodig) de jaarrekening op en hoe wordt dit gecontroleerd?
  • Wat zijn de kosten voor welke diensten?
  • Voert de boekhouder enkel taken uit of verwacht je dat deze met de onderneming meedenkt?

  Kijk vooral naar reviews en klantenervaringen van een boekhouder in Amsterdam. Boekhouders zijn soms specialist in een bepaalde branche of type onderneming. Een aantal boekhouders in Amsterdam biedt totaalpakketten aan voor zzp'ers.

  Om de kosten van een boekhouder in Amsterdam niet te ver te laten oplopen, en hem of haar het werk mogelijk te maken is het georganiseerd voeren van een administratie belangrijk. Een administratie kan op verschillende manieren gevoerd worden. De meeste kleine ondernemers gebruiken simpele app’s en boekhoudprogramma’s om een onoverzichtelijke papierwinkel te voorkomen.

  Goede boekhoudsoftware zal een boekhouder en jou als ondernemer tijd besparen en financieel inzicht geven. Op tijd en correct betalen van belastingen is zeer belangrijk en wordt hierdoor makkelijker. Een goed financieel overzicht is bovendien essentieel voor het correct berekenen van het bedrijfsresultaat.

  Prijsbewust zijn is natuurlijk belangrijk maar het voorkomen van belastingboetes en terugvorderingen is wellicht nog belangrijker. Zet daarom ook duidelijk op papier welke aftrekposten er zijn en vraag de boekhouder of je alle aftrekposten aanvoert. Denk hierij bijvoorbeeld aan bedrijfsauto’s die privé worden gebruikt, abonnementen en apparatuur.

  Het bedrijfsklimaat in Amsterdam is zoals gezegd over het algemeen informeel. Probeer een persoonlijke connectie te maken om extra betrokkenheid te genereren bij jouw boekhouder. Bekijk van te voren de tarieven van de boekhouder door een offerte op te vragen. Ga niet ‘afdingen’ op het uurtarief maar kijk wel of er wat extra service door de boekhouder geleverd kan worden. Bevalt een boekhouder niet of zijn er twijfels, kijk gerust verder. Een nieuwe boekhouder in Amsterdam is als zzp'er immers zo gevonden.

  • Over Zakelijkgroeien.nl

   Zakelijkgroeien.nl is door Jasper Runneboom opgezet als platform om startende ondernemers en zzp'ers (financieel) succesvol te laten worden.

   Vanuit mijn eigen ervaring en die van andere zzp'ers vind je hier veel informatie, tools en tips die je helpen om net als mij de volgende stap te zetten in je onderneming en van start-up door te groeien naar een stabiel en winstgevend ondernemer.

   Volg me op: LinkedIn