Boekhoudprogramma

Vind het beste boekhoudprogramma

In Nederland zijn er meer dan 100 boekhoudprogramma’s actief op de markt. Wat het beste boekhoudprogramma is voor jou hangt af van jouw wensen. Wat moet het boekhoudprogramma kunnen?  Om je hiermee te helpen hebben we de boekhoudprogramma’s op deze pagina uitvoerig getest en beoordeeld.

Beste boekhoudsoftware op basis van:

Prijs / kwaliteit

4.5/5

Gebruiksgemak

4.5/5

ZZP

5/5

Boekhoudprogramma’s vergelijken

Filter hieronder makkelijk op bedrijfsvorm en functionaliteit om de beste boekhoudsoftware opties te vinden.

 

Bovenstaand overzicht zijn alleen nog maar de populairste boekhoudprogramma’s. In Nederland kan je kiezen uit meer dan 100 pakketten. Hieronder geven we daarom een top 3 voor populaire branches en eisen aan boekhoudprogramma’s

Heb je interesse in een programma? Klik dan voor meer informatie op de knop en je komt rechtstreeks op de website van het boekhoudprogramma. Probeer het programma ook vooral, want pas dan weet je of het echt geschikt voor je is. Er is namelijk altijd vrijblijvend een gratis proefperiode of demo-account aan te vragen. Ook hebben wij van bijna alle boekhoudprogramma’s een uitgebreide review beschikbaar.

Het beste boekhoudprogramma 

Het beste boekhoudprogramma is er niet.

Want 1 boekhoudprogramma dat het aller, allerbeste is, dat is er niet. Daarvoor zijn er teveel goede programma’s op de markt en teveel verschillende soorten bedrijven met verschillende wensen. Een boekhoudpakket dat voor een MKB’er ideaal is, is voor een freelancer totaal ongeschikt. Hetzelfde geldt andersom.

Wat dus het beste boekhoudprogramma is voor jou hangt af van de wensen die je hebt voor een boekhoudprogramma. Wat is voor jou essentieel?

Daarom vind je hier veel populaire boekhoudprogramma’s en kan je die vergelijken op functionaliteit. Ook geven we voor belangrijke functies en per soort onderneming onze keuzes aan.

Top 3 meest eenvoudige boekhoudsoftware

Heb je weinig kennis van boekhouden maar ga je dit wel zelf doen? Dan helpt een boekhoudprogramma dat het je eenvoudig maakt. Dit zijn programma’s die overzichtelijk zijn, alleen de essentiële functies bieden je, bij de hand nemen en je boekhouding automatiseren. Eenvoudige boekhoudprogramma’s zijn ideaal voor mensen die zelf de boekhouding willen doen zoals zzp’ers en freelancers, maar hier niet heel veel kennis van hebben. Onze top 3:
 1. Rompslomp.nl – Duidelijk dashboard en goede automatisering
 2. MoneyMonk – Goede opstart service en compleet programma
 3. e-Boekhouden.nl – Uitgebreide helpdesk en veel functionaliteit

Top 3 meest complete boekhoudpakketten

Verwacht je in de toekomst een bedrijf te hebben met werknemers, veel klanten, buitenlandse betalingen of heb je dat al? Dan wil je een compleet programma dat met je meegroeit. Onze top 3 als het gaat om complete boekhoudprogramma’s voor bedrijven:
 1. e-Boekhouden.nl – Compleet programma voor uitstekende prijs
 2. Exact – Uitstekende automatisering
 3. Visma – Veel externe koppelingen

Top 3 webshops en online ondernemers boekhoudprogramma’s

Voor webshops is het belangrijk dat je boekhoudprogramma makkelijk koppelt met jouw shop. Zodat je boekhouding gelijk loopt met de verkopen in die shop. Hieronder vind je 3 boekhoudprogramma’s die hier uitstekend voor te gebruiken zijn:
 1. e-Boekhouden.nl – Koppelingen met belangrijkste webshops software zoals Woocommerce, Magento en Lightspeed. Maar ook marketplaces zoals bol.com en Amazon. Ook is er een API beschikbaar om een koppeling te maken
 2. Rompslomp.nl – Koppeling via webwinkelfacturen.nl  met belangrijkste shopware software zoals Woocommerce, Shopify en Magento, maar ook Bol.com en Amazon.
 3. Exact – Speciaal ontwikkelde koppelingen met de belangrijkste shops, zoals Woocommerce, Shopify en Magento.

Top 3 boekhoudpakketten voor de bouw

Als je in de bouw werkt heb je te maken met btw-verlegd, wil je makkelijk zien welke facturen wel/niet betaald zijn en een incassotraject kunnen starten.  Deze programma’s hebben hier uitstekende functionaliteiten voor:
 1. e-Boekhouden.nl – Biedt btw-verlegde facturen aan, een incassotraject en makkelijk facturen maken en de status bijhouden.
 2. Ficsus – Een makkelijk boekhoudprogramma voor zzp’ers in de bouw met alle functies die je nodig hebt
 3. Exact – Vooral interessant voor grotere bouwbedrijven. Hou goed zicht op projecten en kosten. Handige features om je bouwproces te managen.

Top 3 zorg boekhoudprogramma’s

Aangezien de administratieve last in de zorg al hoog is, wil je aan je boekhouding zo min mogelijk tijd kwijt zijn. Daarom is een prettig werkend boekhoudprogramma waarin je makkelijk facturen maakt én inzicht hebt in je cijfers een aanrader. Deze programma’s voldoen hier goed aan:

 1. e-Boekhouden.nl
  – Kan je alles mee, handige app, ook facturen zonder btw.
 2. Rompslomp.nl – Prettig dashboard, mooie facturen maken, inzicht in je cijfers
 3. Exact – Vooral handig voor grotere zorgverleners vanwege uitgebreide mogelijkheden én integraties.

 

Online boekhouden voor zzp’ers, starters en MKB’ers

Ben je zzp’er, starter of MKB’er? We hebben meer informatie over de beste software voor:

 1. zzp’ers
 2. starters
 3. mkb’ers

 

Vind het beste boekhoudprogramma (keuzehulp)

Elk bedrijf is anders. Als zzp’er heb je andere eisen aan je boekhoudprogramma dan als ondernemer met personeel in dienst.  Bedenk dus goed welke functionaliteit jij nodig hebt voor je bedrijf. Dit is de eerste stap in het maken van je keuze.

1. Gewenste functionaliteit

2. Gebruiksgemak van het boekhoudprogramma

Elk boekhoudprogramma biedt een andere gebruikservaring. De opbouw van het programma en wat je juist wel en niet ziet op je scherm is per pakket anders. Het ene boekhoudprogramma biedt veel opties en informatie, het andere juist weinig. Wat jou ligt kan je het beste uitvogelen door een aantal programma’s uit te proberen. Praktisch elk boekhoudprogramma heeft een gratis proefperiode waarin je het programma kan testen. Doe dit en je komt er al snel achter of en welk programma het best bij jou past.

3. Reviews over het boekhoudprogramma

Reviews zijn een goede manier om erachter te komen hoe goed een boekhoudprogramma is. Kijk daarbij niet alleen naar het aantal sterren of het cijfer dat het programma krijgt maar lees ook de reviews zelf. Hierin staat een schat aan informatie over het programma. Vaak worden er zaken in besproken waar je zelf niet aan dacht.

4. Aanvullende services

Hoe goed het boekhoudprogramma ook is er zal altijd een moment zijn dat je vastloopt. Dan is het prettig dat je snel en deskundig wordt geholpen door de mensen achter het programma. De meeste boekhoudprogramma’s doen dit uitstekend maar er zijn ook verschillen. De een biedt wel telefonische ondersteuning, de ander niet. Bovendien bieden sommigen interessante extra’s. Denk hierbij aan een training boekhouden of extra ondersteuning.

Kijk dus goed welke service er wordt geboden en hoe en bepaal wat jij belangrijk vindt.

5. Kosten van het boekhoudpakket

Je hebt boekhoudprogramma’s die gratis zijn, die een tientje kosten of honderden euro’s per maand. De prijs zegt natuurlijk iets over de kwaliteit die geleverd wordt en hoe uitgebreid het pakket is. Voor een klein bedrijf volstaat vaak een simpel pakket, prijzen hiervan zijn vaak tussen de 15 tot 30 euro per maand. Heb je een groter bedrijf? Verwacht dan minimaal 50 euro per maand kwijt te zijn.

Dit zijn de 5 belangrijkste factoren in het maken van een keuze voor het vinden van de beste boekhoudsoftware voor jouw bedrijf. 

Geef je hieronder op 👇

Handige budgettool voor zzp'ers

Altijd genoeg geld voor de belasting, je bedrijf en jezelf.