Sluit je een zakelijke lening zzp af, dan kan je direct dit geld gebruiken om te investeren in je onderneming. Wil je een ondernemerslening afsluiten, maar twijfel je welke het beste past in jouw situatie? Lees in deze blog de 4 belangrijkste criteria die je zou moeten overwegen bij het kiezen van financiering voor zzp’ers.
#1: Plan zakelijke lening zzp
Voordat je een ondernemerslening afsluit, is het belangrijk om te bepalen waarvoor je de financiering gaat gebruiken. Het doel kan uiteenlopen van een investering in machines of zakelijk voertuig, het aannemen van extra personeel of een nieuwe website. Wat de langlopende investering ook is: zodra je voor jezelf helder hebt wat het plan is, is het ook eenvoudiger kiezen welke aanbieder en soort financiering zzp het beste past.
Heb je hulp nodig bij het kiezen van jouw passende zakelijke lening? Vraag hier gratis een adviesgesprek aan.
#2: Interestvoet
De interestvoet of rentevoet is het bedrag wat je betaald om geld te lenen van de andere partij. De hoogte van de interestvoet wordt in de meeste gevallen uitgedrukt in een percentage. Voor een zakelijke lening zzp is het gunstig als dit percentage zo laag mogelijk is. Gemiddeld kan je uitgaan van een gemiddelde jaarrente van tussen de 4 en 8,85%. Hierbij geldt: hoe groter de bank, hoe lager de interestvoet bedraagt. Vergeet niet om naast de interestvoet ook de andere criteria in deze blog mee te nemen in je overweging.
#3: Aflossingsvoorwaarden
Hoe lang is de periode waarbinnen je het zakelijk krediet zzp terug moet betalen? Moet je een boete betalen als je vervroegd meer af wilt lossen en waar moet je rekening mee houden bij de maandelijkse betalingen? Dit zijn voorbeelden van aflossingsvoorwaarden voor je financiering als zzp’er. Afhankelijk van je huidige financiële situatie bepaal je welke aflossingsvoorwaarden het meest gunstig zijn in jouw situatie. Op basis hiervan kan jij de beste financieringsvorm kiezen.
#4: Onderpand opties
Wil je een hogere zakelijke lening zzp afsluiten? Dan heeft de geldverstrekker behoefte aan zekerheid dat je dit bedrag ook daadwerkelijk kunt betalen. De financier loopt in dit geval namelijk minder risico. Lukt het je toch niet om de lening binnen de afgesproken termijn af te lossen? Dan wordt het onderpand beschikbaar gesteld aan de geldverstrekker. Voorbeelden van onderpanden zijn bijvoorbeeld je bedrijfspand, inventaris, voorraad of machines. Vergelijk wat de opties voor onderpand zijn om zo de beste vorm van financiering te kiezen.
Heb je behoefte aan deskundige hulp bij het vinden van een zakelijke lening die past bij jouw onderneming? Vraag hier gratis jouw adviesgesprek aan. Liever andere MKB-financieringsmogelijkheden bekijken? Lees meer in deze blog.
Veelgestelde vragen (FAQ) over zakelijke lening zzp
Een zakelijke lening zzp mag je alleen gebruiken voor zakelijke doeleinden. Voorbeelden zijn als je een grote investering wilt doen in bijvoorbeeld het vergroten van je voorraad of als je extra personeel nodig hebt. Let wel op: bij elke vorm van zzp lening loop je als ondernemer risico. Zo kan je bijvoorbeeld in de schulden raken of je onderpand verliezen. Een weloverwogen keuze maken voor je financiering is dus essentieel om dit risico minimaal te houden. Wil je meer weten over zakelijke lening zzp? Scrol dan naar beneden voor de 4 belangrijkste FAQ’s over dit onderwerp.