Algemene voorwaarden: zijn ze van toepassing?

Geschreven door: Jasper Runneboom

Algemene Voorwaarden

Door: Erwin van Os van Erwin van – Os Advocatuur

Bij algemene voorwaarden wordt vaak als eerste gedacht aan de inhoud: wat staat er eigenlijk in? De beruchte “kleine lettertjes” moeten echter wel eerst op de juiste manier van toepassing zijn verklaard op de overeenkomst, anders kom je aan de inhoud er van helemaal niet toe.

En juist dit van toepassing verklaren gaat in de praktijk heel vaak verkeerd. Als uitgangspunt moeten de algemene voorwaarden “ter hand worden gesteld” voor of bij het sluiten van de overeenkomst.

Meestal betekent dit dat de algemene voorwaarden zijn bijgevoegd, als apart setje of afgedrukt op de achterzijde van de overeenkomst. Bovendien moet de gebruiker van de algemene voorwaarden er voor zorgen dat zijn wederpartij akkoord gaat met het van toepassing verklaren van de algemene voorwaarden. Dat moet dus blijken uit de overeenkomst zelf.

[the_ad_group id=”160″]

  • Over deze site


    Zakelijkgroeien.nl is een concept bedacht door Jasper Runneboom, gids voor de online marketing jungle.

    Waar hij zelf ondernemers graag helpt om online te groeien is zakelijkgroeien.nl opgezet als platform om ondernemers en zzp'ers op een breder vlak te laten groeien.

    Hier vind je handige tools zoals de netwerkagenda en de beste software om de zakelijke groei van jouzelf te bevorderen. Daarnaast vind je hier gratis honderden kennisartikelen die antwoord geven op relevante ondernemersvragen.

  • Kenniscentrum