Algemene voorwaarden: zijn ze van toepassing?

Geschreven door: Jasper Runneboom

Algemene Voorwaarden

Door: Erwin van Os van Erwin van – Os Advocatuur

Bij algemene voorwaarden wordt vaak als eerste gedacht aan de inhoud: wat staat er eigenlijk in? De beruchte “kleine lettertjes” moeten echter wel eerst op de juiste manier van toepassing zijn verklaard op de overeenkomst, anders kom je aan de inhoud er van helemaal niet toe.

En juist dit van toepassing verklaren gaat in de praktijk heel vaak verkeerd. Als uitgangspunt moeten de algemene voorwaarden “ter hand worden gesteld” voor of bij het sluiten van de overeenkomst.

Meestal betekent dit dat de algemene voorwaarden zijn bijgevoegd, als apart setje of afgedrukt op de achterzijde van de overeenkomst. Bovendien moet de gebruiker van de algemene voorwaarden er voor zorgen dat zijn wederpartij akkoord gaat met het van toepassing verklaren van de algemene voorwaarden. Dat moet dus blijken uit de overeenkomst zelf.

[the_ad_group id=”160″]

 • Over deze site

  Over deze website

  De gemiddelde zzp'er maakt € 34.000,- winst per jaar en 55% van de startende ondernemers stopt alweer binnen 5 jaar.

  Die cijfers moeten beter!

  Daarvoor biedt zakelijkgroeien.nl inzicht, kennis en tools om de overlevingskans van startende ondernemers en de winst van zzp'ers te vergroten.

  Wij zorgen dat je de belangrijke randzaken rondom jouw bedrijf of freelance betaan beter begrijpt en goed opzet. Zodat je weet waar je potentiële groei zit en de juiste keuzes maakt. Met als resultaat dat je jouw bedrijf of freelance betaan voor de lange termijn winstgevend maakt. En je door kan gaan om in vrijheid en naar eigen inzicht een impact te maken op de wereld en te bouwen aan jouw succes.

  Spreekt dit je aan? Word dan lid van onze LinkedIn groep!

 • Kenniscentrum