Personal Branding

Geschreven door: Jasper Runneboom

Personal Branding

Jij bent het bedrijf als zzp-er, je ontkomt dus niet aan personal branding. Als zzp-er verkoop je namelijk naast jouw product voornamelijk jezelf. Belangrijk is dus dat, naast wat je aanbiedt, ook jijzelf goed uit de verf komt. Het jezelf goed uit de verf laten komen is personal branding.

Starten met personal branding

Personal Branding klinkt soms alsof je alleen maar met jezelf bezig bent. Maar wat je eigenlijk doet is juist laten zien wat je voor ander kan betekenen. Dit doe je door jezelf zichtbaar te maken. Want of je het nou leuk vindt of niet, feit is dat mensen vooral gezichten onthouden (iets met de oertijd) en niet namen of logo’s.

Jij bent dus de belangrijkste marketing van je bedrijf!

Wees je hiervan bewust en ga aan de slag met je personal branding, je kan klein beginnen.

Checklist voor personal branding als zzp-er:

  • Zorg dat je een goede profielfoto hebt

Een professionele foto is een prachtig visitekaartje en kan je jaren gebruiken. Bijvoorbeeld op social media en je website. Mensen onthouden gezichten dus zorg dat die van jou goed op de foto staat!

  • Zorg dat je een ingevuld Linkedin profiel hebt 

Een profiel op Linkedin heb je hopelijk al, maar is de ook volledig? Heb je er een goede profielfoto, je contactgegevens en een pitch op staan? Maar ook een kort achtergrond verhaal over jezelf en referenties?

  • Laat je gezicht zien op je website en vertel meer over jezelf

De meest bezochte pagina op websites is vaak de over mij/ons pagina. Mensen willen gewoon weten wie jij bent. Zorg dus dat deze pagina er goed uitziet en je er een verhaal hebt staan van meer dan 2 zinnen.

Zorg hiervoor en je hebt de meest essentiële dingen als zzp-er gedaan op het gebied van Personal Branding.

Verder met personal branding, veel verder

Je kan veel  verder gaan met je personal branding. Denk aan een video waarin je meer vertelt over jezelf en je bedrijf, zorg ervoor dat je twitterprofiel een foto van jezelf gebruikt, zet je foto op je visitekaartje en haal je gezicht naar voren op je website door deze op je homepage te zetten.

Denk ook aan het geven van webinars, het schrijven van gastblogs of gratis spreekuren als een manier van personal branding.

Als laatste zegt je uitstraling ook veel over wie je wilt bereiken. Een goed pak straalt iets heel anders uit dan als je in spijkerbroek en colbert naar een bijeenkomst gaat. Wees je hiervan bewust.

Personal Branding is een essentieel onderdeel van je marketing. Zorg dat je personal branding goed inzet, het is een krachtige manier om klanten te krijgen.

Kenniscentrum