SEO in 2019

Geschreven door: Zakelijkgroeien.nl

Wanneer je iets wilt opzoeken in Google via de zoekresultaten probeert Google nog steeds het beste antwoord voor je te vinden. De meeste mensen kijken niet verder dan de eerste pagina waarin de zoekresultaten worden weergegeven. Er zijn verschillende online marketing tactieken om jouw website zo hoog mogelijk in Google te krijgen. Google let namelijk op de kwaliteit van je website. In dit artikel gaan wij in op SEO en wat dit voor jou kan betekenen.

Wat is SEO?

Een goede vindbaarheid in Google is voor ondernemers tot heden nog steeds één van de prioriteiten in het kader van online-marketingdoelstellingen. SEO is een handig online marketing tactiek die je daarbij kan helpen. Dan is de vraag, wat is SEO en hoe gebruik ik het voor mijn website? SEO is de afkorting van Search Engine Optimization, ofwel zoekmachineoptimalisatie. Het betekent het optimaliseren van je website, een bundeling van alle processen die helpen om een webpagina hoog te laten scoren in zoekmachines. Door SEO technieken effectief toe te passen is de kans groter dat steeds meer mensen jouw webpagina bezoeken. Linkbuilden en zoekwoordoptimalisatie zijn een aantal handelingen voor SEO. Simpel gezegd, met behulp van SEO technieken zorg je ervoor dat je website hoger in de zoekopdrachten getoond worden in zoekmachines waaronder Google en Bing.

Hoe werkt SEO?

Om je uit te leggen hoe SEO werkt, zijn er een aantal handelingen waar je over moet weten om SEO op een goede wijze toe te passen. Deze samen zorgen ervoor dat de waarde van je website stijgt. Het optimaliseren van je website kan je doen door:

  • Zoekwoordoptimalisatie
  • Het schrijven van relevante en duidelijke content
  • Linkbuilding

Zoekwoordoptimalisatie

Wanneer mensen iets zoeken in Google typen zij een aantal zoekwoorden in, dit zijn er meestal 2 of 3. Jouw doel is dat je website op die zoekwoorden gevonden zal worden. Wanneer er iemand bijvoorbeeld op zoek is naar ‘website laten maken’, en jij een internetbedrijf hebt in Utrecht wil je natuurlijk dat jouw website het hoogst in de zoekresultaten van Google getoond wordt. Om zo hoog mogelijk in Google te komen kan je door zoekwoordoptimalisatie woorden filteren die je kan gebruiken voor content. Google kijkt welke webpagina het meest relevant is voor de zoekopdracht en door middel van het gebruik van goede content merkt de zoekmachine het op.

Het schrijven van relevante en duidelijke content

Zorg ervoor de content op je website duidelijk is voor de lezer en relevant is voor waar je website over gaat. Wanneer je random een aantal zoekwoorden op verschillende webpagina’s zet gaat dit ten koste van je content. Zorg regelmatig dat er nieuwe (unieke) content op je website komt, bezoekers vinden het leuk om steeds weer nieuwe informatie te kunnen vinden. Schrijf teksten die makkelijk te lezen zijn voor iedereen want met moeilijke teksten kan je ranking zo omlaag gaan.

Linkbuilden

Een belangijke SEO techniek is linkbuilden, maar wat is het? Linkbuilden is ervoor zorgen dat je relevante links kan laten plaatsen op andere websites die naar jouw website verwijzen. Met behulp van linkbuilding heb je een grotere kans om meer bezoekers te krijgen. Linkbuilding is daarnaast erg belangrijk voor de online vindbaarheid. Google ziet namelijk deze links op andere websites die naar jouw website worden verwezen en ziet dit als stemmen. Hoe meer linkjes je hebt, hoe meer waardering je van Google krijgt. Dit zorgt ervoor dat je website beter gaat scoren in Google.

Kenniscentrum