Search
Search
Waarom dit het perfecte moment is om als zzp’er over een AOV na te denken

Inhoud

Waarom dit het perfecte moment is om als zzp’er over een AOV na te denken
Picture of Zakelijkgroeien.nl

Zakelijkgroeien.nl

Waarom dit het perfecte moment is om als zzp’er over een AOV na te denken
Zakelijkgroeien.nl
Leestijd: 3 minuten

Waarom dit het perfecte moment is om als zzp’er over een AOV na te denken

Als zzp’er geniet je van flexibiliteit en mag je alles op je eigen manier aanpakken. Wel brengt zelfstandig werken nieuwe verantwoordelijkheden met zich mee. Zo ben je – in tegenstelling tot mensen die in loondienst werken – niet automatisch verzekerd van een inkomen bij ziekte of een ongeval. Je kunt er als zelfstandige daarom voor kiezen om een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) af te sluiten. Dit is niet verplicht, maar in veel gevallen wel verstandig. In dit artikel lees je waarom dit het perfecte moment is om zo’n verzekering af te sluiten.

 

  • Je bent net gestart als zzp’er

Misschien ben je net begonnen als zzp’er nadat je lange tijd in loondienst hebt gewerkt. Als eigen baas moet je veel dingen regelen die voorheen misschien vanzelfsprekend voor je waren. Zo is het een goed idee om na te denken over je inkomen wanneer je niet in staat bent om te werken. Als zzp’er maak je vaak geen aanspraak op een uitkering van de overheid. 

In deze fase van je ondernemerschap is het een goed idee om een arbeidsongeschiktheidsverzekering te overwegen. Zeker als je nog niet zoveel vermogen hebt om grote financiële klappen op te vangen. Een AOV biedt namelijk financiële bescherming door een vervangend inkomen te verstrekken als je (tijdelijk) niet kunt werken door ziekte, letsel of invaliditeit. Dit zorgt ervoor dat je je kunt concentreren op je herstel zonder je zorgen te maken over je financiën.

 

  • Je inkomsten zijn stabiel

Timmer je al wat langer aan de weg en heb je als zzp’er (eindelijk) stabiele inkomsten? Dan kan dit een mooi moment zijn om een AOV af te sluiten. Een stabiel inkomen maakt het makkelijker om de premie te betalen en geeft extra financiële zekerheid bij arbeidsongeschiktheid.

 

  • Je bent jong en fit

Wanneer je jong bent en nog nooit te maken hebt gehad met langdurige gezondheidsklachten, kan het verleidelijk zijn om de verzekering achterwege te laten. Veel jonge ondernemers kiezen er dan ook bewust voor om geen AOV af te sluiten. 

Een goede gezondheid kan echter ook juist een reden zijn om een AOV af te sluiten. Hoe zit dat? Als je nog jong en gezond bent, kun je namelijk profiteren van relatief lagere premies. Het afsluiten van een verzekering op jonge leeftijd kan ook een uitgebreide dekking opleveren. Naarmate je ouder wordt en/of gezondheidsklachten hebt, kun je vaak geen gebruik meer maken van deze voordelen of betaal je meer premie.

 

  • Er kan altijd iets gebeuren

Als ondernemer is het belangrijk om stil te staan bij de risico’s die je hebt, waaronder arbeidsongeschiktheid. Al ben je jong en vitaal, ook jij loopt het risico om niet meer te kunnen werken. Bijvoorbeeld door de gevolgen van een auto-ongeluk of ziekte. Vaak denken we dat dit ons niet kan overkomen, maar niks is minder waar. Als er iets gebeurt, kan dit zonder goede buffer of AOV zorgen voor veel financiële problemen.

Dat de overheid arbeidsongeschiktheid ook als groot risico ziet voor zzp’ers, blijkt uit de plannen die gemaakt worden over het verplichten van een AOV. 

 

Goed verzekerd als zelfstandige

Of je nou een startende zzp’er bent of al even aan de weg timmert: er zijn verschillende redenen om juist nu een AOV af te sluiten. Kies jij ook voor financiële zekerheid bij arbeidsongeschiktheid?

 

Deel het artikel
Wat vond je van dit artikel?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zakelijkgroeien.nl

Hier vind je oplossingen, tips en tools om zorgeloos te ondernemen. Zodat jij je kan focussen op de zakelijke groei van je bedrijf.

Deze artikelen vind je vast ook interessant

Leestijd: 3 minuten

Heeft jouw bedrijf een jaar voor in de boeken achter de rug? Een jaar vol mooie evenementen, nieuwe projecten en

Leestijd: 3 minuten

Als zzp’er geniet je van flexibiliteit en mag je alles op je eigen manier aanpakken. Wel brengt zelfstandig werken nieuwe

Leestijd: 3 minuten

Wanneer je zaken als zzp’er goed lopen en je houdt geld over aan het eind van de maand, dan zijn

Leestijd: 3 minuten

Vrijwel iedere ondernemer krijgt er dagelijks mee te maken: facturen die niet binnen de betalingstermijn betaald worden. Vervelend, want dit

Leestijd: 3 minuten

Bij een nieuwe bestelauto hoort natuurlijk ook een goede verzekering. Je wilt zonder zorgen van je nieuwe wagen gebruik kunnen

Leestijd: 8 minuten

  Een van de vele manieren om als zzp’er aan klanten te komen is via LinkedIn. Als je jouw LinkedIn-profiel

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Als bedankje krijg je onze handige budgettool in jouw mailbox!

Je ontvangt max. 2 mails per maand.

Handige budgettool voor zzp'ers

Altijd genoeg geld voor de belasting, je bedrijf en jezelf.

Meer tips?