Review DigiBTW boekhoudprogramma

Geschreven door: Zakelijkgroeien.nl

Voor zelfstandige ondernemers is het van levensbelang dat ze een goede boekhouding voeren. Dat is niet alleen belangrijk om inzicht te krijgen in het eigen bedrijf, maar ook voor de belastingdienst. DigiBTW is een eenvoudig en goedkoop boekhoudprogramma dat speciaal is gericht op de zzp’er. Hier nemen we het onder de loep aan de hand van enkele punten waar een goed boekhoudprogramma aan moet voldoen.

Gemiddelde beoordeling

9,8
Bron: Zakelijkgroeien.nl

Review DigiBTW door ervaren zzp’er:

Kun je het programma snel instellen?

DigiBTW is een programma dat weliswaar veel functionaliteit biedt, maar ook een oog heeft voor het feit dat zzp’ers niet altijd veel weten van boekhouden – en ook niet altijd de tijd hebben om zich daarin te bekwamen. Het instellen van het programma is dan ook redelijk eenvoudig gemaakt (natuurlijk met de kanttekening dat boekhouden nou eenmaal een lastige zaak kan zijn). Het programma is redelijk intuïtief te gebruiken en de functionaliteiten zijn erop gericht om jou, als kleine ondernemer, op simpele wijze een professionele boekhouding te laten voeren.

Heeft het programma veel overbodige opties?

DigiBTW is beschikbaar in twee versies: een gratis versie met beperkte functionaliteiten, en een volledige versie. Die laatste is noodzakelijk als je een boekhouding wilt bijhouden, want zonder te betalen kun je geen kosten bijhouden of aangifte doen (iets dat met DigiBTW erg gemakkelijk gemaakt wordt). Met een compleet pakket heb je alle functionaliteiten die je mag verwachten van een boekhoudprogramma, zonder overbodige functies die je nooit nodig hebt.

Is DigiBTW duidelijk in het gebruik?

Zoals veel boekhoudprogramma’s voor zzp’ers is DigiBTW erop ingesteld om ondernemers die geen experts zijn, toch een boekhouding te kunnen laten voeren. Daarbij is een van de belangrijkste zaken dat er duidelijke taal gevoerd wordt. Hier blinkt DigiBTW uit, want de complexiteit is tot een minimum beperkt. Ook de heldere lay-out helpt mee om dit programma vrij intuïtief te maken. Natuurlijk moet iedereen zich wel even verdiepen in het boekhouden, maar het maakt dit een van de beste plug en play-opties voor zzp’ers.

Kun je tijd besparen met DigiBTW?

Iedereen kan een boekhouding voeren – maar hoeveel tijd kost het je? Tijdsbesparing is een van de belangrijkste criteria voor een boekhoudprogramma, en DigiBTW scoort hier heel redelijk. Het programma is helder, duidelijk en makkelijk te gebruiken. Een van de grootste struikelblokken – het indienen van de btw-aangifte – is in verregaande mate geautomatiseerd. Ook het bijhouden van uren, het aanmaken en versturen van facturen, en het inlezen van bankgegevens is met dit programma relatief eenvoudig.

Voelt het programma als een maatpak?

DigiBTW is als programma duidelijk ontworpen voor zzp’ers (of eventueel kleine bedrijven) die weinig ervaring hebben met het bijhouden van een boekhouding, maar wel inzien wat het belang daarvan is. Voor die doelgroep voelt het programma perfect geschikt. Op mensen die iets meer flexibiliteit willen hebben, of die iets meer grip willen hebben op hun boekhouding, is DigiBTW minder duidelijk afgestemd.

Is het programma redelijk geprijsd?

DigiBTW biedt een gratis versie van het programma aan, maar voor het bijhouden van een gewone boekhouding moet je de complete betaalde versie gebruiken. Die kost, na een aantal maanden gratis gebruik, ongeveer 10 euro per maand. Daarmee zit DigiBTW aan de onderkant van wat je gewoonlijk voor een online boekhoudkundig programma betaalt.

Reviews door gebruikers van DigiBTW

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Zakelijkgroeien.nl
Average rating:  
 5 reviews
Feb 10, 2020
by Bas on Zakelijkgroeien.nl
Geld zeker waard

Ruim 2 jaar in gebruik voor een bescheiden vastgoedportefeuille. BTW verhuur, facturen opstellen, uren en kosten bijhouden per pand/huurder, allemaal zeer makkelijk te doen. Hiervoor diverse andere en duurdere pakketten geprobeerd, maar dit pakket hou ik voorlopig wel.

Dec 23, 2019
by Ronald on Zakelijkgroeien.nl
top

Werkelijkwaar alles wat je nodig hebt zit in DigiBTW en daarbij ook nog eens erg gemakkelijk uitgelegd. Daarbij is de prijs ook nog een pluspunt. Bij meer gebruik hoef je nooit meer te betalen, zoals bijvoorbeeld wel bij Moneybird het geval is.

Dec 10, 2019
by Hans Lange on Zakelijkgroeien.nl
Wat een verademing! Gebruikersvriendelijk en doeltreffend!

Wat een verademing! Overgestapt van Reeleezee naar DigiBTW. Reeleezee is alles behalve real easy 🙁 ...en dat besef je pas als je aan de slag gaat met DigiBTW. Super simpel, less is more, intuïtief, geautomatiseerd ...maar wel met alle nodige functionaliteiten (mis alleen nog automatische bank import en herinneringen/incasso's maar dat komt eraan werd mij verteld). Boekhouden met DigiBTW kost mij nu een fractie van de tijd van voorheen en ook nogeens met een aanzienlijk minder kosten. Bovendien was DigiBTW zeer hulpvaardig in het overzetten van mijn boekhouding. Geen enkele andere boekhoud programma die ik heb geraadpleegd wilde mij daar mee helpen en verwees mij naar óf een online handleiding óf naar dure bedrijven die een softwarematig koppeling moeten bouwen. Een echte manco van alle andere boekhoudprogramma's .. ze claimen allemaal dat ze de beste zijn maar als het op het overzetten van je boekhouding komt geven ze niet thuis. De grote reden waarom ondernemers blijven zitten waar ze zitten - desondanks dat ze niet helemaal tevreden zijn met hun huidige programma - is de overstap. Bij DigiBTW hebben ze dit begrepen en waren ze zeer hulpvaardig met mijn overstap. DigiBTW krijgt van mij een tien!

Nov 13, 2018
by Tanja S on Zakelijkgroeien.nl

Ik vind het een heel compleet pakket voor een hele vriendelijke prijs. Het werkt intuïtief en je pikt het snel op. Wat ik ook nog een pre vindt is dat ze twee verschillende data centers gebruiken. Zodat wanneer er een uit zou vallen de andere deze opvangt. Zo kunnen zij 99% uptime garanderen. Eenvoudig in gebruik en je bespaart tijd, die je kunt besteden aan meer geld verdienen of andere leuke zaken. Echt een aanrader voor een ondernemer die geen ingewikkelde boekhouding heeft.

Oct 9, 2018
by Anoniem on Zakelijkgroeien.nl
Prima programma

Ik gebruik dit programma nog niet heel lang, maar op het eerste gezicht ziet dit programma er goed uit en het is niet duur.

Lees meer reviews over:

Kenniscentrum