Review Gekko boekhoudsoftware

Geschreven door: Zakelijkgroeien.nl

In Nederland werken steeds meer mensen voor zichzelf. Al die zzp’ers moeten, het liefst op een zo makkelijk mogelijke manier, een boekhouding bij kunnen houden. Gekko is een van de wat kleinere boekhoudprogramma’s die dat mogelijk maken. Het is speciaal ontworpen met het oog op zzp’ers.

Hier komt Gekko langs de lat te liggen: hoe goed, en hoe handig, is dit boekhoudprogramma?

Review Gekko door ervaren zzp’er:

Het instellen van de boekhouding

Gekko is een Nederlands boekhoudprogramma, dat vooral op gericht is om het jou als zzp’er zo makkelijk mogelijk te maken. Beginnen met het gebruiken van Gekko is dan ook geen enkel probleem. Het programma werkt geheel online; het instellen van je boekhouding en je gegevens is eenvoudig. Mocht je er toch niet uitkomen, dan biedt Gekko een ondersteunende dienst aan. Je kunt je boekhouding op gang laten trekken door Gekko, wat voor een zzp’er veel tijd kan schelen.

Extra opties in Gekko

Voor een boekhoudprogramma heeft Gekko relatief veel extra opties. Het bedrijf bestaat nog maar een aantal jaar, maar biedt naast de online administratie ook twee apps aan: een voor urenregistratie (Gekko Uren) en een voor het scannen van bonnen en facturen (Gekko Bonnen). Deze betaalde apps zijn erop gericht om het leven van de zzp’er makkelijker te maken. De keuze om niet één ingewikkelde app te maken, maar twee aparte, is een bewuste: het moet het gebruik overzichtelijk houden. Handig in gebruik zijn de apps wel; of je behoefte hebt aan speciale apps die onderdelen van je boekhouding versimpelen, kan iedereen voor zichzelf afwegen.

Bezigt het programma duidelijke taal?

Boekhouden kan soms wel een beetje lijken op toverkunst: alle termen en uitdrukkingen kunnen zelfs de meest gemotiveerde zzp’er ontmoedigen. Gekko doet zijn uiterste best om het boekhouden zo simpel mogelijk te maken. Dat gaat soms misschien een beetje ten koste van het inzicht en de flexibiliteit van de boekhouding, maar het betekent wel dat je als (beginnende) zzp’er heel goed uit de voeten kunt met die online boekhoudpakket. Op dit onderdeel scoort Gekko dus hoge punten.

Bespaar je veel tijd met dit programma?

Net als veel andere programma’s belooft ook Gekko om je veel tijd te besparen. Men zet bij Gekko in op het gebruik van een simpele interface en meerdere apps, die het leven van de zzp’er eenvoudiger moeten maken. Dat is redelijk succesvol: inderdaad is het gebruik van dit programma intuïtief en weinig tijdrovend. Daar staat tegenover dat er een bepaalde mate van functionaliteit, die andere boekhoudprogramma’s wel bieden, verloren gaat. Dat hoeft overigens helemaal niet problematisch te zijn, maar is wel iets om te overwegen als je een grotere ondernemer of meer ervaren zzp’er bent.

Bij wie past Gekko het best?

Gekko voelt als een maatpak voor kleine, beginnende zzp’ers die niet zo goed weten hoe ze een boekhouding moeten inrichten, waar ze op moeten letten bij het voeren van een boekhouding, en die weinig tijd hebben om zich bezig te houden met alle worstelingen die de financiële administratie met zich mee kan brengen. Het vriendelijke design, de apps, de helpdesk: alles is daar op afgestemd. Grotere ondernemers of mensen die wat meer van boekhouden afweten, zullen zich misschien minder snel thuis voelen bij dit programma.

Hoe is het programma geprijsd?

Er is veel concurrentie op de markt voor boekhoudkundige programma’s. Gekko ligt qua prijs heel redelijk. Er is een gratis versie te gebruiken; voor uitgebreide functionaliteit en gebruik voor de apps, iets dat je als serieuze ondernemer toch nodig zult hebben, betaal je tien euro per maand. Daarmee is Gekko qua kosten een prima alternatief voor meer bekende boekhoudprogramma’s.

Reviews van Gekko door gebruikers

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Zakelijkgroeien.nl
Average rating:  
 3 reviews
Sep 5, 2019
by Joris on Zakelijkgroeien.nl
Echt voor zzp'er

Gekko is ideaal voor mij. Het is één van de weinige boekhoud programma's die wel te begrijpen is voor een kleine ondernemer. Wat ik vooral fijn vindt is juist dat ze het beperkt hebben gehouden. Daarnaast ben ik groot fan van de verschillende apps. Laatst een nieuwe facturatie app uitgekomen die het nu ook mogelijk maakt om factuurtjes professioneel te maken en versturen via je telefoon. Je kan hier zelfs direct een soort Tikkie aan koppelen zodat je klant direct kan betalen. Maar eerlijkheid gebied te zeggen dat ik dat nog niet heb geprobeerd (is niet relevant voor mij, maar kennelijk blijft het wel hangen)

Nov 13, 2018
by Tanja S on Zakelijkgroeien.nl

Het pakket ziet er leuk en fris uit. Je kunt er direct mee aan de gang. Je hebt geen enkel verstand van boekhouden nodig. Maar ik vind het incompleet en te simpel. Ik wil inzicht in mijn cijfers. Ik wil mijn boekhouding correct en op orde hebben. Daarnaast wil ik weten waar ik financieel sta met mijn bedrijf. Dat is met dit pakket niet mogelijk. Ben je starter en geen verstand van administratie? Of heb je een gruwelijke hekel aan boekhouden en zit je administratie in een schoenendoos? Dan is Gekko het pakket voor jou.

Oct 9, 2018
by Floris on Zakelijkgroeien.nl
Echt gemakkelijk oplossing

"Ik ben een grote fan van Gekko!! Het geeft zoveel energie om te zien hoe dit bedrijf met zo veel enthousiasme een echt gemakkelijke oplossing voor onze administratie heeft bedacht. Ze denken echt vanuit het perspectief van de gebruiker en dat zie je vooral als je de mobiele apps gebruikt. Dit is voor mij een doorslaggevend punt."

Reviews van andere boekhoudprogramma's

Kenniscentrum