Review Myfinance.nl boekhoudprogramma

Geschreven door: Zakelijkgroeien.nl

Ben je begonnen als zzp’er? Dan is het noodzakelijk dat je een goede boekhouding voert. Op internet zijn verschillende aanbieders van online boekhoudpakketten te vinden, die allemaal veel gebruikersvriendelijkheid en functionaliteit beloven. In deze review nemen we Myfinance.nl onder de loep.

Hoe voldoet dit programma aan de eisen van de zzp’er?

Gemiddelde beoordeling

8,5
Bron: Trustpilot (7 reviews)

Review MyFinance door ervaren zzp’er:

Snel instellen van de boekhouding

Starten met Myfinance.nl is erg eenvoudig gemaakt. In een mum van tijd heb je een nieuwe administratie aangemaakt. Die kun je helemaal instellen zoals jij wil – inclusief het instellen van de beginbalans. De koppelingen met andere programma’s en banken is ook goed geregeld, zodat het inladen van de gegevens van je bedrijf geen grote taak meer is. De helpdesk is ook een groot pluspunt van dit pakket: die staat altijd voor je klaar. Al met al is het beginnen met Myfinance.nl een fluitje van een cent.

Geen overbodige opties

Myfinance.nl is ingesteld om de gebruiksvriendelijkheid van de gebruiker te vergroten. Naast de opties die je gewoonlijk mag verwachten van een online boekhoudprogramma – het invoeren van de boekhouding, het aanmaken van facturen – biedt het programma nog wat extra opties. Een daarvan is een app, waarmee je makkelijk toegang krijgt tot je boekhouding. Of je zo’n app echt nodig hebt, is misschien een kwestie van voorkeur – echt veel extra functionaliteit biedt het niet, behalve het makkelijk inscannen van bonnetjes.

Is het programma helder in gebruik?

Als er één ding is dat Myfinance.nl nastreeft, is het helderheid van gebruik. Dat is dan ook uitermate goed gelukt. Dat betekent dat het vooral voor beginnende zzp’ers, die het misschien moeilijk vinden om hun boekhouding in te richten en bij te houden, een erg aantrekkelijk programma is. Het design van het programma werkt overzichtelijkheid in de hand, en geeft makkelijk inzicht in de financiële gezondheid van je bedrijf. De uitstekende helpdesk, die zelfs de moeilijkste vragen snel en professioneel afhandelt, draagt ook bij aan het plezierige gevoel dat het programma makkelijk is in gebruik en ondersteuning erg goed is.

Bespaar je tijd met Myfinance.nl?

Boekhouden kan veel tijd kosten. Maakt Myfinance.nl dat proces makkelijker en sneller? Het antwoord op die vraag is ja. Een groot voordeel is de makkelijke manier waarop je via dit programma de btw-aangifte kan doen; dat gaat vrijwel vanzelf. Factureren is ook een eenvoudig proces geworden; die zijn simpel aan te maken en in te stellen. Ook krijg je via het dashboard én via de app goed inzicht in de boekhouding. Daardoor merk je het snel als er onverhoeds iets misloopt in de administratie.

Voelt het programma als een maatpak aan?

Myfinance.nl richt zich duidelijk op een onderdeel van de markt: zzp’ers die beginnen met het opzetten van een bedrijf, en die geen zin hebben in een moeilijk en langdurig boekhoudkundig verhaal. Het programma slaagt er dan ook uitermate goed in om die doelgroep te bedienen. Voor grotere ondernemers, of voor zzp’ers die het boekhouden al een beetje onder de knie hebben, is Myfinance.nl misschien niet de beste plek om te beginnen; de functionaliteit is op sommige punten niet zo uitgebreid als sommige andere online boekhoudpakketten.

Is het gebruiken van Myfinance.nl voordelig?

Zoals veel andere programma’s heeft ook Myfinance.nl meerdere pakketten die je af kunt nemen. Het eenvoudigste pakket start gratis en is daarna 9 euro per maand. Je kunt er ook voor kiezen om je te laten helpen op boekhoudkundig gebied; daarvoor betaal je 20 euro per maand. Het maakt Myfinance.nl relatief voordelig, en zeker voor de beginnende zzp’er erg aantrekkelijk.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Zakelijkgroeien.nl
Average rating:  
 2 reviews
Nov 13, 2018
by Tanja S on Zakelijkgroeien.nl

Je kunt direct aan de gang als startend ondernemer met MyFinance. Maar als je toch hulp wil bij je financiële administratie, kan je gebruik maken van het Online samenpakket van Myfinance. Of je kan je boekhouder toegang geven tot het programma om alles te controleren. Dat geeft wel meer houvast. Het pakket is intuïtief en samen met de mobiele app, kun je snel je administratie afhandelen. Dat scheelt zeker tijd. Ook de manier waarop ze omgaan met veiligheid vind ik een voordeel. Het pakket is goedkoop, dat is het grootste pluspunt. Ik mis de offertes. Dat vind ik een heel groot nadeel. Ook zijn er geen rechtstreekse koppelingen met de bank of de belastingdienst, waardoor je extra handelingen moet doen. Als startende ondernemer is dit zeker een aanrader! Maar als gevorderde ondernemer kijk ik nog even verder.

Oct 9, 2018
by Gert-Jan on Zakelijkgroeien.nl
Aanwinst voor mij als zzp'er

Aanwinst voor mij als zzp'er!
Het is een aanwinst voor de zaak omdat het enorm veel tijd bespaart en dus ook geld en daarbij staat de BTW aangifte al netjes voor je klaar. Goede service, staat direct voor je klaar. Je eigen accountant kan meekijken en inloggen, zonder extra kosten. Doordat er gelijk een balans en grootboekrekening aangekoppeld is kan je met één oogopslag zien of je bedrijf de goede kant opgaat. Een aanrader dus 🙂

Lees reviews van andere programma's

Kenniscentrum