Review Rompslomp boekhoudprogramma

Geschreven door: Zakelijkgroeien.nl

Als zzp’er of kleine ondernemer word je geconfronteerd met een grote stapel administratie en papieren. Die rompslomp wil je zo snel mogelijk afhandelen, zodat je je kunt concentreren op je werk. Precies met dat doel is het online administratieprogramma Rompslomp ontworpen. De ontwerpers zijn jonge Nederlandse ondernemers, die precies weten wat je nodig hebt in een goed boekhoudprogramma. Dat klinkt veelbelovend. Hoe goed is dit programma? Is het handig in gebruik, efficiënt en gebruiksvriendelijk? Dat lees je hier.

Gemiddelde beoordeling

9,2
Bron: Google (38 reviews)

Review Rompslomp door ervaren zzp’er:

Is Rompslomp snel te gebruiken?

Rompslomp wil een einde maken aan het gedoe waar je als zzp’er mee te maken krijgt. Niet iedereen heeft de tijd, kennis en begrip om het boekhouden onder de knie te krijgen – daar ben je ook geen ondernemer voor geworden. De oplossing van Rompslomp is om de lastige boekhoudkundige zaken zoveel mogelijk uit zicht te houden, en jou als gebruiker alleen heldere, overzichtelijke zaken te laten zien. Het instellen en leren gebruik van Rompslomp is dan ook heel eenvoudig en intuïtief: je hoeft je niet bezig te houden met grootboekrekeningen of rekenschema’s.

Heeft het programma veel overbodige opties?

Een goed boekhoudprogramma is eenvoudig en helder. Dat betekent ook dat er geen onnodige functies zijn ingebouwd. Rompslomp heeft wel een aantal extra’s – de virtuele schoenendoos, waar je bonnetjes in kan scannen en bewaren, en een app – maar voelt nooit log of onoverzichtelijk in gebruik. De lay-out is overzichtelijk, en de verschillende tools werken makkelijk en zijn eenvoudig te begrijpen. Daardoor voelt het programma wel uitgebreid, maar niet onnodig gecompliceerd.

Is het boekhoudprogramma duidelijk?

Duidelijker dan Rompslomp kan een boekhoudprogramma niet worden: hier scoort Rompslomp hoge ogen. Rompslomp is, net als de meeste moderne boekhoudprogramma’s, geheel online te gebruiken – erg makkelijk. In plaats van cijfertjes krijg je hier mooie en simpel te begrijpen schema’s, die je een goed inzicht geven in de financiële status van je bedrijf. Dat maakt Rompslomp een goede keuzes voor ondernemers die het niet zo hebben op boekhouden: boekhouden wordt opeens een makkelijk klusje, in plaats van een onoverzichtelijk gedoe.

Voor wie is Rompslomp bedoeld?

Het is duidelijk dat Rompslomp zich richt op de mensen die wel een administratie bij moeten houden, maar zich daar niet te veel in willen of kunnen verdiepen. Denk aan beginnende zzp’ers, kleine ondernemers en bijvoorbeeld sportverenigingen of stichtingen. Je kunt makkelijk facturen sturen en uren bijhouden – een compleet programma dus. Maar voor iemand die meer toegang wil tot de cijfers en meer inzicht wil hebben in de boekhouding, is het programma wat minder geschikt.

Hoeveel kost het om Rompslomp te gebruiken?

De prijs van een boekhoudprogramma moet je altijd afzetten tegen het gebruikersgemak. Hoeveel tijd bespaar je doordat het de administratie vereenvoudigt? In het geval van Rompslomp biedt het programma vooral veel duidelijkheid voor ondernemers die opzien tegen de administratie, en daar veel tijd aan kwijt zijn. De maandprijs van het programma (15 euro voor de volledige versie, die je voor een eigen bedrijf zeker nodig hebt) is dan ook aan de lage kant, en vergelijkbaar met andere online boekhoudprogramma’s.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Zakelijkgroeien.nl
Average rating:  
 2 reviews
Nov 13, 2018
by Tanja S on Zakelijkgroeien.nl

Ik vind Rompslomp zijn naam eer aan doen. Het programma is zeer gebruiksvriendelijk en altijd en overal te raadplegen, met als grote pluspunten het overzichtelijke dashboard en de schoenendoos voor bonnetjes. Wat mij ook aanspreekt is de informele benadering. Je wordt persoonlijk aangesproken, ik kreeg na aanmelding meteen een mail van Niels. Kortom, de ideale oplossing voor ondernemers die een beperkte kennis hebben van boekhouding en geen rompslomp willen.

Oct 17, 2018
by Ronald on Zakelijkgroeien.nl
Word bijna leuk..

Na jaren weer als zelfstandige begonnen, mijn ervaring met boekhouding was niet al te best. Na het ontdekken van rompslomp begin ik er nu zelfs plezier in te krijgen. Het gemak van een offerte maken... 5 min. en je hebt een professionele offerte! Ja dit programma maakt het voor een Zzp-er gewoon leuk om ook je boekhouding zelf te doen. Ik ben er dan ook bijzonder over te spreken.

Lees reviews van ander boekhoudprogramma's

Kenniscentrum