Search
Search
Vijf zaken om op orde te hebben als startende onderneming

Inhoud

Vijf zaken om op orde te hebben als startende onderneming
Vijf zaken om op orde te hebben als startende onderneming
Picture of Zakelijkgroeien.nl

Zakelijkgroeien.nl

Leestijd: 3 minuten

Vijf zaken om op orde te hebben als startende onderneming

Als je een startende ondernemer bent, is het belangrijk dat je voorbereid bent op alle uitdagingen die je kunt verwachten. Er zijn veel dingen waar rekening mee moet worden gehouden om ervoor te zorgen dat jouw eerste stappen als ondernemer soepel verlopen. Van het organiseren van je boekhouding tot het vinden van investeerders en alles daartussenin. Om je op weg te helpen volgen hieronder volgen vijf essentiële zaken die elke startende ondernemer in gedachten moet houden.

Bij de Kamer van Koophandel registreren

Allereerst moet je je bedrijf bij de Kamer van Koophandel registreren. Iedere onderneming heeft een uniek inschrijvingsnummer dat moet worden aangevraagd voordat je begint met zaken doen. Als je dit als startende onderneming niet doet, kun je een boete krijgen. Zorg dus dat je deze stap tijdig neemt voordat je begint met bedrijf voeren.

Je werkkleding

In de tweede plaats is het zaak om je werkkleding op orde te hebben. Je wil namelijk een duidelijk beeld aan je klanten uitstralen wie je bent. Bij sommige bedrijven is dit een uniform, maar bij anderen is dit werkkleding. Daarom is het van groot belang om voor werkkleding bedrukken te kiezen. Er zijn vele plekken waar je dit kan regelen, terwijl het ook fiscaal gunstig is doordat je bij dit soort diensten de btw terug kan vragen. Dit is dan ook zeker een van de dingen waar je als startende ondernemer aan moet denken.

Je boekhouding

Ten tweede is het essentieel dat je boekhouding op orde is. Je kan dit in eerste instantie zelf doen. Vaak kan een online boekhoudprogramma hiermee helpen. Dit geldt al helemaal wanneer je geen eerdere ervaring hebt met je boekhouding doen. Maar als je bedrijf groeit moet je overwegen om een boekhouder in te huren. Zij kunnen jouw boekhouding op orde houden en ook adviseren als het gaat om belastingaangiftes. Zo ben je verzekerd dat je alles goed bijhoudt, en niets over het hoofd ziet.

Je marketing

Verder is het belangrijk dat je een goede marketingstrategie hebt. Je moet nadenken over waar je naartoe wil groeien, wat je doelgroep precies is en welke marketingkanalen hiervoor geschikt zijn. Of het nu gaat om social media, e-mailmarketing of andere manieren van adverteren: het is belangrijk dat je hier goed mee omgaat, zodat je de juiste doelgroep bereikt. Wanneer je de juiste doelgroep bereikt, zal je omzet een stuk groter worden, wat zich ook weer vertaalt tot hogere winsten voor je bedrijf. Haal dan ook, als het kan, marketing experts in huis die je goed op weg kunnen helpen met je marketing.

Genoeg investeerders hebben

Tot slot is het van belang om ervoor te zorgen dat je genoeg investeerders en sponsors hebt. Dit kan erg lastig zijn, maar als je het goed aanpakt kan dit een groot verschil maken in de toekomst. Werk vooral een heldere en duidelijke businessplan uit, zodat je potentiële investeerders dit goed kunnen bekijken. Hierdoor zal je sneller genoeg kapitaal voor je startende onderneming kunnen vergaren.

 

Deel het artikel
Wat vond je van dit artikel?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zakelijkgroeien.nl

Hier vind je oplossingen, tips en tools om zorgeloos te ondernemen. Zodat jij je kan focussen op de zakelijke groei van je bedrijf.

Deze artikelen vind je vast ook interessant

Leestijd: 3 minuten

Heeft jouw bedrijf een jaar voor in de boeken achter de rug? Een jaar vol mooie evenementen, nieuwe projecten en

Leestijd: 3 minuten

Als zzp’er geniet je van flexibiliteit en mag je alles op je eigen manier aanpakken. Wel brengt zelfstandig werken nieuwe

Leestijd: 3 minuten

Wanneer je zaken als zzp’er goed lopen en je houdt geld over aan het eind van de maand, dan zijn

Leestijd: 3 minuten

Vrijwel iedere ondernemer krijgt er dagelijks mee te maken: facturen die niet binnen de betalingstermijn betaald worden. Vervelend, want dit

Leestijd: 3 minuten

Bij een nieuwe bestelauto hoort natuurlijk ook een goede verzekering. Je wilt zonder zorgen van je nieuwe wagen gebruik kunnen

Leestijd: 8 minuten

  Een van de vele manieren om als zzp’er aan klanten te komen is via LinkedIn. Als je jouw LinkedIn-profiel

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Als bedankje krijg je onze handige budgettool in jouw mailbox!

Je ontvangt max. 2 mails per maand.

Handige budgettool voor zzp'ers

Altijd genoeg geld voor de belasting, je bedrijf en jezelf.

Meer tips?