Boekhoudprogramma

Onbezorgd Boekhouden: vergelijk boekhoudprogramma’s

Wil je online gaan boekhouden? Hier vind je een selectie van de beste boekhoudprogramma’s om online je boekhouding te voeren.
 
Heb je interesse in een programma? Klik dan voor meer informatie op de knop en je komt rechtstreeks op de website van het boekhoudprogramma. Probeer het programma ook vooral, want pas dan weet je of het echt geschikt voor je is. Er is namelijk altijd vrijblijvend een gratis proefperiode of demo-account aan te vragen. Ook hebben wij van bijna alle boekhoudprogramma’s een uitgebreide review beschikbaar.

Zo vind je het beste boekhoudprogramma voor jou

Bovenstaand overzicht zijn alleen nog maar de populairste boekhoudprogramma’s. In Nederland kan je kiezen uit meer dan 100 pakketten. Waar moet je bij zoveel keuze dan op letten? Wij geven je hiervoor een makkelijk puntsgewijs stappenplan.

1. Welke functionaliteit moet het boekhoudpakket hebben voor jou als ondernemer?

Elk bedrijf is anders. Als zzp-er heb je andere eisen aan je boekhoudprogramma dan als ondernemer met personeel in dienst. Maar ook zzp-ers onderling kunnen verschillend eisen hebben. De een heeft enkele grote klanten, de ander veel kleine. Dit soort zaken spelen mee in de keuze voor je boekhoudprogramma.

Bedenk dus goed welke functionaliteit jij nodig hebt voor je bedrijf.

Zaken waar je hierbij aan kan denken zijn:

2. Gebruiksgemak van het boekhoudprogramma

Elk boekhoudprogramma biedt een andere gebruikservaring. De opbouw van het programma en wat je juist wel en niet ziet op je scherm is per pakket anders. Het ene boekhoudprogramma biedt veel opties en informatie, het andere juist weinig. Wat jou ligt kan je het beste uitvogelen door een aantal programma’s uit te proberen. Praktisch elk boekhoudprogramma heeft een gratis proefperiode waarin je het programma kan testen. Doe dit en je komt er al snel achter of en welk programma het best bij jou past.

3. Reviews over het boekhoudprogramma

Reviews zijn een goede manier om erachter te komen hoe goed een boekhoudprogramma is. Kijk daarbij niet alleen naar het aantal sterren of het cijfer dat het programma krijgt maar lees ook de reviews zelf. Hierin staat een schat aan informatie over het programma. Vaak worden er zaken in besproken waar je zelf niet aan dacht.

4. Aanvullende services

Hoe goed het boekhoudprogramma ook is er zal altijd een moment zijn dat je vastloopt. Dan is het prettig dat je snel en deskundig wordt geholpen door de mensen achter het programma. De meeste boekhoudprogramma’s doen dit uitstekend maar er zijn ook verschillen. De een biedt wel telefonische ondersteuning, de ander niet. Bovendien bieden sommigen interessante extra’s. Denk hierbij aan een training boekhouden of extra ondersteuning.

Kijk dus goed welke service er wordt geboden en hoe en bepaal wat jij belangrijk vindt.

5. Kosten van het boekhoudpakket

Je hebt boekhoudprogramma’s die gratis zijn, die een tientje kosten of honderden euro’s per maand. De prijs zegt natuurlijk iets over de kwaliteit die geleverd wordt en hoe uitgebreid het pakket is. Voor een klein bedrijf volstaat vaak een simpel pakket, prijzen hiervan zijn vaak tussen de 15 tot 30 euro per maand. Heb je een groter bedrijf? Verwacht dan minimaal 50 euro per maand kwijt te zijn.

Dit zijn de 5 belangrijkste factoren in het maken van een keuze voor het vinden van de beste boekhoudsoftware voor jouw bedrijf.