Search
Search
Kantoorvloer kiezen: hier moet je op letten!

Inhoud

Kantoorvloer kiezen: hier moet je op letten!
Picture of Zakelijkgroeien.nl

Zakelijkgroeien.nl

Leestijd: 3 minuten

Kantoorvloer kiezen: hier moet je op letten!

Wil je jouw bestaande bedrijfspand verbouwen? Of ga je binnenkort misschien wel verhuizen naar een geheel nieuw pand? Dan is de vloer misschien wel één van de belangrijkste elementen om aan te pakken. De vloer vormt immers de basis van het gehele kantoor. Deze bepaalt niet alleen de uitstraling, maar biedt (als het goed is) ook een aantal andere grote voordelen. Denk maar eens aan extra hygiëne, een warme sfeer en duurzaamheid. Toch is het in deze tijd niet gemakkelijk om de juiste vloer te vinden. Het aanbod is nou eenmaal erg groot. Duizelt het je al en kan je wel wat hulp gebruiken? Maak dan gebruik van de volgende tips en ontdek snel welke kantoorvloer bij jou past.

Let op de praktische voordelen van de vloer

Op kantoor loopt iedereen van buiten naar binnen. Het is belangrijk om de hygiëne binnen de ruimte hoog te houden, maar dat wordt lastiger als de vloer niet zo eenvoudig te reinigen is. Dit is waarom tapijt (ondanks de warmte en zachtheid) bijvoorbeeld bijna nooit meer op kantoor wordt gelegd. Kies bij voorkeur voor een gladde vloer dat gemakkelijk schoon te houden is. Een goed en relatief onbekend voorbeeld is een Lavasteen vloer. Dit is een geheel unieke vloer die de afgelopen jaren ongelooflijk aan populariteit heeft gewonnen. Niet zonder reden, want met haar unieke uitstraling en kwaliteiten biedt deze vloer dan ook talloze voordelen. Lavasteen gietvloer bestaan uit twee componenten: een deel vulkanisch gesteente en een bindmiddel. De vloer wordt uiteindelijk afgewerkt met een coating voor nog meer kracht. Het grootste voordeel van een Lavasteen vloer is dat deze gemakkelijk in onderhoud is en dat het jouw kantoor direct een unieke uitstraling geeft. Dit zijn precies de eigenschappen waar een goede kantoorvloer aan moet voldoen.

Isolerende waarde

Houd er ook rekening mee dat het de taak van de werkgever is om de werkomgeving zo aangenaam mogelijk te maken. Dit betekent ook dat je bij het kiezen van een kantoorvloer moet letten op de isolatiewaarde. Denk hierbij niet alleen aan de mate waarop de vloer isoleert tegen warmteverlies, maar ook of hij in staat is om contactgeluid te verminderen. Hierdoor ontstaat er minder overlast en meer werkcomfort, waardoor ook de productiviteit uiteindelijk flink zal toenemen.

Budget

Niet alleen de praktische kanten van de vloer spelen een belangrijke rol, ook is het belangrijk om op het budget te letten. Het is immers als ondernemer wel belangrijk om de kosten zo laag mogelijk te houden.

Hier moeten we echter wel een kleine kanttekening bij plaatsen. Het kan namelijk erg aantrekkelijk zijn om een budgetproof vloer te kiezen, maar hoe zit dat op de lange termijn? Vaak zien we dat goedkope vloeren uiteindelijk veel minder lang mee zullen gaan. Hierdoor moet je de vloer weer sneller vervangen en ben je op de lange termijn uiteindelijk duurder uit, dan wanneer je nu een kwaliteitsvloer laat leggen. Houd daarom zeker niet alleen rekening met de prijs, maar ook met de levensduur en duurzaamheid van de vloer.

 

Deel het artikel
Wat vond je van dit artikel?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zakelijkgroeien.nl

Hier vind je oplossingen, tips en tools om zorgeloos te ondernemen. Zodat jij je kan focussen op de zakelijke groei van je bedrijf.

Deze artikelen vind je vast ook interessant

Leestijd: 3 minuten

Heeft jouw bedrijf een jaar voor in de boeken achter de rug? Een jaar vol mooie evenementen, nieuwe projecten en

Leestijd: 3 minuten

Als zzp’er geniet je van flexibiliteit en mag je alles op je eigen manier aanpakken. Wel brengt zelfstandig werken nieuwe

Leestijd: 3 minuten

Wanneer je zaken als zzp’er goed lopen en je houdt geld over aan het eind van de maand, dan zijn

Leestijd: 3 minuten

Vrijwel iedere ondernemer krijgt er dagelijks mee te maken: facturen die niet binnen de betalingstermijn betaald worden. Vervelend, want dit

Leestijd: 3 minuten

Bij een nieuwe bestelauto hoort natuurlijk ook een goede verzekering. Je wilt zonder zorgen van je nieuwe wagen gebruik kunnen

Leestijd: 8 minuten

  Een van de vele manieren om als zzp’er aan klanten te komen is via LinkedIn. Als je jouw LinkedIn-profiel

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Als bedankje krijg je onze handige budgettool in jouw mailbox!

Je ontvangt max. 2 mails per maand.

Handige budgettool voor zzp'ers

Altijd genoeg geld voor de belasting, je bedrijf en jezelf.

Meer tips?