Review Monday team management software

Review Monday team management software

Monday kan goed gebruikt worden als urenregistratieapp maar is meer dan dat. Het is een team management softwareprogramma, gebaseerd op de overtuiging dat transparantie en samenwerking een werkcultuur van motivatie en ‘empowerment’ creëren; krachtigere medewerkers zijn tenslotte productievere werknemers. Monday heeft dus als doel bij te dragen aan productiviteit en efficiëntie op de werkvloer. Het programma wordt door veel gevestigde namen gebruikt zoals Philips, Discovery Channel, Carlsberg en MIT. Het is daarom misschien ook voor jouw bedrijf interessant om je te verdiepen in dit programma.

Welke functies & opties heeft Monday?

Wanneer je het softwareprogramma Monday gebruikt, dan start je met het kiezen van een sjabloon welke je kunt aanpassen naar je eigen workflow en behoeften. Wanneer je van meerdere workflows gebruik maakt, kun je meerdere sjablonen gebruiken. Monday is een visueel programma met als doel om overzicht te bewaren. Zo zijn er veel kolommen te vinden waar je alle benodigde informatie in kunst vastleggen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan tags, deadlines en prioriteiten.

Wanneer je je team aanmeldt kun je ze toewijzen aan de projecten waarbinnen ze werkzaam zijn. Omdat alle projectleden in dezelfde functionaliteit werken, is het gemakkelijk om hierbinnen met elkaar te communiceren en inzicht te krijgen in de stand van zaken. Alle gesprekken, sheets, bestanden en checklists worden binnen het project opgeslagen.

De gegevens worden altijd op een visuele manier weergeven, er wordt veelal gebruik gemaakt van grafieken, tabellen, foto’s en kleuren. Wanneer je aan het programma gewend bent geraakt, kun je op deze manier in één oogopslag veel informatie vinden en begrijpen.

Monday maakt gebruik van visuele tijdlijnen om de voortgang van een project bij te houden. Er is daarnaast ook de mogelijkheid om je eigen weekoverzicht te bekijken, zo kun je zien wat er die week gepland staat en wat er van je wordt verwacht.

Monday biedt daarnaast ook een mobiele applicatie aan, zodat je altijd toegang hebt tot de app.

Met welke andere softwareprogramma’s kan Monday worden geïntegreerd?

Monday heeft koppelingsfuncties met een aantal andere handige softwareprogramma’s en online functionaliteiten, zoals Slack, Excel, Dropbox, Google Calendar, Google Drive, Integromat, Zapier en Trello.

Hoe gebruiksvriendelijk is en oogt het programma?

Omdat Monday zo gericht is op visueel overzicht, is het programma erg intuïtief en gebruiksvriendelijk. Wanneer je gewend raakt aan het design, de kleuren en de kolommen kun je er gemakkelijk je weg in vinden. Probeer een gratis trial uit om hier zelf achter te komen.

Welke rapportages kun je uit Monday halen?

Omdat het bij Monday om een team management softwareprogramma gaat, zijn rapportages niet de hoofdfocus. De focus ligt juist op gemakkelijke communicatie tussen teamleden op een project. Het is mogelijk om alle benodigde rapportages in te voeren en met elkaar te delen, zodat je altijd van elkaar op de hoogte bent.

Hoe is de prijsopbouw van Monday?

De kosten voor het gebruik van Monday worden weergeven in Amerikaanse dollars. Voor de basic versie betaal je $ 25,- per maand. De standaard en meest populaire module kost $ 39,- per maand. Als je meer mogelijkheden wil, dan kies je voor de ‘Pro’ versie van Monday voor $ 59,- per maand. Tot slot heb je nog de ‘Enterprise’ optie, hieraan is geen vaste prijs verbonden. Je kunt contact met Monday opnemen om een prijs af te spreken.

Hoe is de support vanuit de organisatie?

Er zijn verschillende soorten support die Monday aanbiedt. Zo zijn er online, live ‘walkthroughs’ die elke dag op een vaste tijd plaats vinden. De walkthroughs verschillen van basic tot gevorderd. Wanneer de geplande tijd voor jou niet uitkomt, kun je ook altijd vooraf opgenomen webinars volgen die de verschillende functionaliteiten van Monday behandelen.

Op de website van Monday vind je ook tutorials die je door kunt lopen wanneer er nog onduidelijkheden zijn. Je kunt tot slot trainingen volgen, je aanmelden op het forum, zoeken binnen de frequently asked questions of contact opnemen middels het contactformulier. Er zijn dus tal van mogelijkheden om je problemen binnen Monday op te lossen.

Jasper Runneboom

Dankzij 10 jaar zelf ondernemen en werken bij de Kamer van Koophandel heb ik goede kennis van cijfers en inside informatie over de Belastingdienst zelf. Deze en andere informatie voor je boekhouding vind je op deze website.

Andere interessante artikelen

Hoe krijg ik als zzp’er klanten?

Als zzp’er wil je natuurlijk (meer) klanten, maar hoe krijg je die? Jouw onderneming heeft klanten of opdrachtgevers nodig, anders verdien je ...
Gepost op: 7 april 2020

Wat is mijn marge en waarom is dat zo belangrijk?

Ze vliegen je regelmatig om de oren: de succesverhalen over gigantische omzetten die ondernemers gedraaid hebben. En natuurlijk kunnen ze jou dat ...
Gepost op: 25 januari 2022

Een goede boekhouding als MKB’er: zo zet je hem slim op

Ben je ondernemer binnen het MKB en zoek je als mkb’er een manier om de boekhouding op orde te krijgen? Lees dan ...
Gepost op: 23 maart 2021

Review PerfectView CRM

De tijd dat je als ondernemer je klantadministratie in een Excel bestand verwerkte ligt inmiddels wel achter ons. Als ondernemer wil je ...
Gepost op: 22 februari 2019

Ultieme Review e-Boekhouden (update 2022)

e-Boekhouden is een boekhoudprogramma dat in 2002 op de markt kwam en sindsdien snel een gevestigde naam is geworden in de boekhoudsoftwaremarkt. ...
Gepost op: 1 februari 2022

ZZP & Pensioen: wat kost het en welke opties heb ik?

“Pensioen opbouwen, ik? Ik ben al blij als ik nú rond kan komen!” Een collega zzp’er gaf met deze uitspraak aan wat ...
Gepost op: 15 november 2021

Flex bv als zzp’er oprichten? De voor- en nadelen op een rij

Als zzp’er kun je ervoor kiezen om vanuit een besloten vennootschap (bv) te gaan ondernemen. Dit kan in bepaalde situaties handig en ...
Gepost op: 21 juli 2016

Review bedrijfsrooster urenregistratiesoftware

Bedrijfsrooster is een programma speciaal ontwikkeld voor  urenregistratie en online personeelsplanning. Het programma wordt gebruikt door bekende namen zoals BNN Vara, de ...
Gepost op: 23 september 2019

Wat is een inkoopfactuur?

Als je als ondernemer (zzp’er) producten of diensten inkoopt, krijg je hiervoor een inkoopfactuur met daarop het bedrag dat je de leverancier ...
Gepost op: 18 mei 2020

Wat is Marketing?

Als je denkt dat jouw producten zo goed zijn dat ze zichzelf wel verkopen, dan heb je het mis! Je hebt marketing ...
Gepost op: 21 mei 2015

Handig

Top 3

Boekhoudsoftware

4.5/5
4.5/5
4.5/5

Geef je hieronder op 👇

Boekhoudprogramma van de maand

Tot 15 maanden gratis

4.6/5