Van wens tot aanvraag; hoe werkt een bedrijfslening precies?

Van wens tot aanvraag; hoe werkt een bedrijfslening precies?

In het leven heb je sowieso een paar dingen nodig. Een dak boven je hoofd, fijne mensen om je heen en voldoende geld. Ook als ondernemer heb je baat bij het nodige kapitaal. Dit kapitaal heb je nodig om investeringen te doen, je personeel te betalen en/of om een nieuw kantoorpand te kopen.

Veel ondernemers kiezen daarom voor een bedrijfslening. Een ondernemer krijgt hiermee de beschikking over kapitaal om de gewenste groei door te maken. Of om de benodigde investeringen te doen. Maar, hoe werkt zo’n bedrijfslening nou precies?

Stap 1: bepaal hoeveel geld je wilt lenen

Waar heb je de bedrijfslening voor nodig? Als je dit weet, weet je ook hoeveel geld je moet lenen. Werk dit op voorhand uit en bepaal nauwkeurig de financieringsbehoefte.

Stap 2: de verschillende leningsvormen bekijken

Als je als ondernemer geld wil lenen, heb je hier veel mogelijkheden voor:

–  Zakelijke lening. Bij een zakelijke lening leen je een bepaald bedrag, bijvoorbeeld €20.000. Dit bedrag kun je op de gewenste manier uitgeven en betaal je vervolgens in termijnen terug.

–  Zakelijk krediet. Bij een zakelijk krediet heb je de beschikking over een rekening-courant. Van deze rekening kun je geld opnemen en dit vervolgens voor je bedrijf gebruiken. Uiteraard dien je de rekening-courant wel weer aan te vullen.

–  Zakelijke lease. Heb je een zakelijke auto of machine nodig? Met een zakelijke lease zorg je ervoor dat je niet zelf een forse investering hoeft te doen. In plaats daarvan betaal je een vast leasebedrag per maand. Perfect om je kosten te budgetteren.

–  Zakelijke hypotheek. Wil je zakelijk vastgoed financieren? Dan heb je een zakelijke hypotheek nodig. Met deze hypotheek kun je een nieuw bedrijfspand kopen of je huidige bedrijfspand uitbreiden.

Kijk goed naar je situatie, de financieringsbehoefte en het toekomstbeeld. Dit stelt je in staat om tussen deze leningsvormen de juiste keuze te maken. Uiteraard gaat dit hand in hand met de eerste stap uit dit stappenplan.

 Stap 3: kijk goed naar de kosten & voorwaarden

Heb je een keuze tussen de verschillende leningsvormen gemaakt? Dan kun je ook een keuze tussen de verschillende kredietverstrekkers maken. Let hierbij vooral goed op de kosten.

De kosten zijn uiteindelijk voor elke ondernemer van cruciaal belang. Zijn de kosten bij je bedrijfslening relatief laag? Dan werk je uiteraard naar een (nog) beter bedrijfsresultaat toe. Bij hoge rentekosten gaat deze kostenpost mogelijk ten koste van de groei van je onderneming.

Kijk daarom kritisch naar de rentekosten. Let hierbij ook goed op de bijbehorende voorwaarden. Wat is bijvoorbeeld de looptijd van de bedrijfslening? Wat zijn de voorwaarden voor het terugbetalen van de lening? Let bij de voorwaarden goed op zowel de rente als de aflossing.

Kijk bijvoorbeeld goed naar het eventueel vroegtijdig aflossen van de rente. Is dit mogelijk? Zo ja, kun je dit boetevrij doen of moet je hier een boete voor betalen? Uiteindelijk zijn de voorwaarden samen met de kosten bepalend voor je keuze.

Heb je de perfecte bedrijfslening gevonden? Dan vraag je deze lening eenvoudig online aan.

Zakelijkgroeien.nl

Hier vind je oplossingen, tips en tools om zorgeloos te ondernemen. Zodat jij je kan focussen op de zakelijke groei van je bedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere interessante artikelen

Review DigiBTW boekhoudprogramma

Voor zelfstandige ondernemers is het van levensbelang dat ze een goede boekhouding voeren. Dat is niet alleen belangrijk om inzicht te krijgen ...
Gepost op: 9 oktober 2018

Review Rodeo urenregistratieapp

In dit artikel vind je een review van het projectmanagementprogramma Rodeo. Het programma is speciaal ontwikkeld voor creatieve teams en noemt zichzelf ...
Gepost op: 23 september 2019

Startersaftrek in 2024

Als zelfstandig ondernemer komt er veel op je af, vooral als het gaat om belastingen en financiën. Gelukkig zijn er regelingen die ...
Gepost op: 9 juni 2023

Welke betalingstermijn zet ik op mijn factuur?

Veel zzp’ers voorzien hun facturen van een betalingstermijn. Hiermee geef je aan binnen welke termijn de factuur betaald moet worden. Toch wordt ...
Gepost op: 31 mei 2018

Zzp’en naast je loondienst: zo doe je dat slim!

Wil je als zzp’er aan de slag naast je baan in loondienst? Dat kan een goede manier zijn om de overstap naar ...
Gepost op: 2 april 2024

Een jaarrekening met een eenmanszaak: nuttig en nodig?

Doen wat je het liefste doet, werken waar en wanneer je maar wilt en zelf je prijzen bepalen: als eigenaar van een ...
Gepost op: 5 oktober 2020

Je doelgroep bepalen

Één van de belangrijkste keuzes die je moet maken als zzp-er op het gebied van marketing is: Op wie richt jij je ...
Gepost op: 24 mei 2015

Tips voor het online aanvragen van krediet

Een auto financieren of een kostbare verbouwing zijn een van de vele redenen om als ondernemer online geld te lenen of op ...
Gepost op: 20 maart 2019

Dit zijn de 4 redenen om goed op te letten met web hosting uitzoeken

Elke bedrijf heeft wel web hosting nederland nodig. Anders kun je immers geen website lanceren waarmee je veel bezoekers aan kan trekken. ...
Gepost op: 18 maart 2023

Marketinginstrumenten

In de marketing wordt vaak gebruik gemaakt van marketinginstrumenten. Dit zijn marketing elementen die stuk voor stuk kunnen bijdragen aan jouw succes. ...
Gepost op: 21 mei 2015

Handig

Top 3

Boekhoudsoftware

4.5/5
4.5/5
4.5/5

Dit zijn gesponsorde resultaten

Ontvang onze handige budgettool + tips en tricks voor gezond financieel ondernemen!

Je ontvangt max. 2 mails per maand.

Handige budgettool voor zzp'ers

Altijd genoeg geld voor de belasting, je bedrijf en jezelf.