Search
Search
7 redenen waarom een zakelijke lening aanvragen interessant kan zijn voor jou

Inhoud

7 redenen waarom een zakelijke lening aanvragen interessant kan zijn voor jou
lenen
Picture of Zakelijkgroeien.nl

Zakelijkgroeien.nl

Leestijd: 4 minuten

7 redenen waarom een zakelijke lening aanvragen interessant kan zijn voor jou

Tegenwoordig kan je via het internet vrij eenvoudig zakelijke leningen vergelijken en ook aanvragen. Hierbij is de ene zakelijke rekening is de andere niet. Het aanbod aan zakelijke leningen is in Nederland dan ook behoorlijk groot. Hoe weet je dan welke lening het beste bij jou past?

Onze tip: vergelijk van tevoren goed de verschillende kredietverstrekkers. Dit kan via zakelijkelening.com. Als je dit allemaal zelf moet doen ben je hier namelijk behoorlijk wat (onnodige) tijd aan kwijt. Ook betaal je dankzij zorgvuldig vergelijken nooit te veel rente.

Maar is dit ook wat voor jou? In dit artikel benoemen wij 7 redenen waarom een zakelijke lening interessant kan zijn voor jouw bedrijf.

  1. Een betere cashflow

Om te beginnen kan een zakelijke lening aanvragen de cashflow van jouw bedrijf aanzienlijk verbeteren. Hetzelfde geldt voor tijdelijke problemen met de cashflow, bijvoorbeeld bij klanten die (te) laat betalen, of schommelingen in inkomsten doordat je seizoensgebonden producten verkoopt.

Door dan te kiezen voor een zakelijke lening kan jij weer een tijd vooruit. Ook hoef je je dus geen zorgen te maken over de inkomsten en uitgaven binnen jouw bedrijf. Kortom: het scheelt een hele hoop stress.

  1. Financiering van de voorraad

Sommige bedrijven zijn volledig afhankelijk van de voorraad, omdat ze bijvoorbeeld handgemaakte producten verkopen. Bij een digitaal bedrijf is dit natuurlijk niet het geval. Om deze voorraad constant op peil te kunnen houden, kan je een zakelijke lening aanvragen. Zo voorkom je dat bepaalde producten uitverkocht raken wanneer de vraag toeneemt. Zeker in drukke periodes, zoals rond de feestdagen, kan dit erg handig zijn.

  1. Investeren voor groei

Wanneer jij als bedrijf wil groeien is er vaak één belangrijk ding nodig: kapitaal. Bijvoorbeeld wanneer jij het productaanbod wil vergroten. Daarvoor heb je extra financiële middelen nodig. Maar ook voor het aannemen van nieuw personeel kan een tijdelijke lening handig zijn, zodat je ook betere arbeidsvoorwaarden kan bieden (zoals een startbonus van 500 euro bijvoorbeeld).

  1. Nieuwe bedrijfsmiddelen aanschaffen

Stel: jij bent een bakker. Het gaat enorm goed met de zaken en de broodjes vliegen (haast letterlijk) over de toonbank. Dan is het best logisch dat je bijvoorbeeld een nieuwe, extra oven wilt aanschaffen om zo nóg meer te kunnen verkopen. Of denk aan een zakelijke bus/ auto om zo brood te kunnen bezorgen. Dit kost ook behoorlijk wat geld.

Met zo’n zakelijke lening kan jij deze aankoop dan makkelijk overbruggen. Wanneer de omzet vervolgens stijgt, kan je dit weer terugbetalen. Zo kan jij investeren zonder financiële druk.

  1. Zakelijke kansen

Een ‘once in a lifetime’ kans. Ze bestaan. En het is enorm zonde als je dit moet laten schieten, puur omdat je niet de financiële middelen hebt om dit te realiseren. Ook hiervoor kan zo’n lening enorm handig zijn om snel te kunnen schakelen. Denk bijvoorbeeld aan startups die een nieuw, innovatief product bedenken. Om deze te lanceren is er simpelweg een flinke smak geld nodig.

  1. Fusie met een ander bedrijf of een overname

Misschien wil jij jouw huidige bedrijf vergroten door een ander bedrijf over te nemen, of te fuseren. Dit vergt vaak behoorlijk wat vermogen, maar is een mooie kans om jouw bedrijf aanzienlijk te laten groeien. Met een zakelijke lening krijg jij de koop snel en makkelijk rond, zodat je andere geïnteresseerden een stap voor blijft.

  1. Meer startkansen

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat jouw bedrijf nog in de startblokken staat, omdat je nog niet genoeg kapitaal hebt verzameld. Je hebt immers een voorraad nodig, een website en eventueel zelfs een kantoor.

En dat kost geld. Met een zakelijke lening heb jij alle financiële middelen in huis voor een vliegende start. En al helemaal met deze 4 handige tips voor het opzetten van een eigen bedrijf.

Deel het artikel
Wat vond je van dit artikel?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zakelijkgroeien.nl

Hier vind je oplossingen, tips en tools om zorgeloos te ondernemen. Zodat jij je kan focussen op de zakelijke groei van je bedrijf.

Deze artikelen vind je vast ook interessant

Leestijd: 3 minuten

Heeft jouw bedrijf een jaar voor in de boeken achter de rug? Een jaar vol mooie evenementen, nieuwe projecten en

Leestijd: 3 minuten

Als zzp’er geniet je van flexibiliteit en mag je alles op je eigen manier aanpakken. Wel brengt zelfstandig werken nieuwe

Leestijd: 3 minuten

Wanneer je zaken als zzp’er goed lopen en je houdt geld over aan het eind van de maand, dan zijn

Leestijd: 3 minuten

Vrijwel iedere ondernemer krijgt er dagelijks mee te maken: facturen die niet binnen de betalingstermijn betaald worden. Vervelend, want dit

Leestijd: 3 minuten

Bij een nieuwe bestelauto hoort natuurlijk ook een goede verzekering. Je wilt zonder zorgen van je nieuwe wagen gebruik kunnen

Leestijd: 8 minuten

  Een van de vele manieren om als zzp’er aan klanten te komen is via LinkedIn. Als je jouw LinkedIn-profiel

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Als bedankje krijg je onze handige budgettool in jouw mailbox!

Je ontvangt max. 2 mails per maand.

Handige budgettool voor zzp'ers

Altijd genoeg geld voor de belasting, je bedrijf en jezelf.

Meer tips?