7 redenen waarom een zakelijke lening aanvragen interessant kan zijn voor jou

7 redenen waarom een zakelijke lening aanvragen interessant kan zijn voor jou

Tegenwoordig kan je via het internet vrij eenvoudig zakelijke leningen vergelijken en ook aanvragen. Hierbij is de ene zakelijke rekening is de andere niet. Het aanbod aan zakelijke leningen is in Nederland dan ook behoorlijk groot. Hoe weet je dan welke lening het beste bij jou past?

Onze tip: vergelijk van tevoren goed de verschillende kredietverstrekkers. Dit kan via zakelijkelening.com. Als je dit allemaal zelf moet doen ben je hier namelijk behoorlijk wat (onnodige) tijd aan kwijt. Ook betaal je dankzij zorgvuldig vergelijken nooit te veel rente.

Maar is dit ook wat voor jou? In dit artikel benoemen wij 7 redenen waarom een zakelijke lening interessant kan zijn voor jouw bedrijf.

  1. Een betere cashflow

Om te beginnen kan een zakelijke lening aanvragen de cashflow van jouw bedrijf aanzienlijk verbeteren. Hetzelfde geldt voor tijdelijke problemen met de cashflow, bijvoorbeeld bij klanten die (te) laat betalen, of schommelingen in inkomsten doordat je seizoensgebonden producten verkoopt.

Door dan te kiezen voor een zakelijke lening kan jij weer een tijd vooruit. Ook hoef je je dus geen zorgen te maken over de inkomsten en uitgaven binnen jouw bedrijf. Kortom: het scheelt een hele hoop stress.

  1. Financiering van de voorraad

Sommige bedrijven zijn volledig afhankelijk van de voorraad, omdat ze bijvoorbeeld handgemaakte producten verkopen. Bij een digitaal bedrijf is dit natuurlijk niet het geval. Om deze voorraad constant op peil te kunnen houden, kan je een zakelijke lening aanvragen. Zo voorkom je dat bepaalde producten uitverkocht raken wanneer de vraag toeneemt. Zeker in drukke periodes, zoals rond de feestdagen, kan dit erg handig zijn.

  1. Investeren voor groei

Wanneer jij als bedrijf wil groeien is er vaak één belangrijk ding nodig: kapitaal. Bijvoorbeeld wanneer jij het productaanbod wil vergroten. Daarvoor heb je extra financiële middelen nodig. Maar ook voor het aannemen van nieuw personeel kan een tijdelijke lening handig zijn, zodat je ook betere arbeidsvoorwaarden kan bieden (zoals een startbonus van 500 euro bijvoorbeeld).

  1. Nieuwe bedrijfsmiddelen aanschaffen

Stel: jij bent een bakker. Het gaat enorm goed met de zaken en de broodjes vliegen (haast letterlijk) over de toonbank. Dan is het best logisch dat je bijvoorbeeld een nieuwe, extra oven wilt aanschaffen om zo nóg meer te kunnen verkopen. Of denk aan een zakelijke bus/ auto om zo brood te kunnen bezorgen. Dit kost ook behoorlijk wat geld.

Met zo’n zakelijke lening kan jij deze aankoop dan makkelijk overbruggen. Wanneer de omzet vervolgens stijgt, kan je dit weer terugbetalen. Zo kan jij investeren zonder financiële druk.

  1. Zakelijke kansen

Een ‘once in a lifetime’ kans. Ze bestaan. En het is enorm zonde als je dit moet laten schieten, puur omdat je niet de financiële middelen hebt om dit te realiseren. Ook hiervoor kan zo’n lening enorm handig zijn om snel te kunnen schakelen. Denk bijvoorbeeld aan startups die een nieuw, innovatief product bedenken. Om deze te lanceren is er simpelweg een flinke smak geld nodig.

  1. Fusie met een ander bedrijf of een overname

Misschien wil jij jouw huidige bedrijf vergroten door een ander bedrijf over te nemen, of te fuseren. Dit vergt vaak behoorlijk wat vermogen, maar is een mooie kans om jouw bedrijf aanzienlijk te laten groeien. Met een zakelijke lening krijg jij de koop snel en makkelijk rond, zodat je andere geïnteresseerden een stap voor blijft.

  1. Meer startkansen

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat jouw bedrijf nog in de startblokken staat, omdat je nog niet genoeg kapitaal hebt verzameld. Je hebt immers een voorraad nodig, een website en eventueel zelfs een kantoor.

En dat kost geld. Met een zakelijke lening heb jij alle financiële middelen in huis voor een vliegende start. En al helemaal met deze 4 handige tips voor het opzetten van een eigen bedrijf.

Zakelijkgroeien.nl

Hier vind je oplossingen, tips en tools om zorgeloos te ondernemen. Zodat jij je kan focussen op de zakelijke groei van je bedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere interessante artikelen

Telefonische Acquisitie Voorbereiden

Een goed begin is het halve werk’ leert het gezegde. Ook voor het uitvoeren van telefonische acquisitie geldt deze wijsheid. Veel bedrijven ...
Gepost op: 22 mei 2015

Welke marketingkanalen inzetten?

Om jouw boodschap in jouw markt bekend te maken, kan je kiezen: met hagel schieten en hopen dat je wat raakt, of ...
Gepost op: 21 mei 2015

Een goede offerte maken? Zo doe je dat

Een goede offerte maken is meer dan alleen een overzicht opstellen van wat jouw dienst een klant gaat kosten. Een goede offerte helpt ...
Gepost op: 19 maart 2024

Wat kost een boekhouder of accountant?

Als zzp’er ben je wettelijk verplicht om een boekhouding te voeren. Boekhouden móet, of je het nou leuk vindt of niet. Maar ...
Gepost op: 20 maart 2024

Review Monday team management software

Monday kan goed gebruikt worden als urenregistratieapp maar is meer dan dat. Het is een team management softwareprogramma, gebaseerd op de overtuiging ...
Gepost op: 23 september 2019

Klanten aan je binden? Zo doe je dat!

‘Word ook een klantmagneet’, of ‘Verhoog vandaag nog je omzet met dit XYZ-stappenplan!’ Je hoeft maar even over Facebook te struinen en ...
Gepost op: 21 september 2021

Auto leasen of kopen als zzp’er?

Overweeg je een auto te leasen of te kopen als zzp’er? Dan is het handig om te bepalen wat verstandiger is. In ...
Gepost op: 6 oktober 2015

Review Informer boekhoudsoftware

Boekhoudprogramma’s, er is veel over geschreven en het aanbod is erg groot. In dit artikel reviewen we Informer. Een partij die al sinds ...
Gepost op: 25 oktober 2017

Waarom betaal je ZVW Premie (zorgverzekeringswet premie) als ondernemer?

Bijna iedere ondernemer is bekend met de aangifte Inkomstenbelasting. Veel ondernemers zetten hiervoor een deel van de omzet opzij om zo de ...
Gepost op: 24 maart 2024

Wat is een inkoopfactuur?

Als je als ondernemer (zzp’er) producten of diensten inkoopt, krijg je hiervoor een inkoopfactuur met daarop het bedrag dat je de leverancier ...
Gepost op: 18 mei 2020

Handig

Top 3

Boekhoudsoftware

4.5/5
4.5/5
4.5/5

Dit zijn gesponsorde resultaten

Ontvang onze handige budgettool + tips en tricks voor gezond financieel ondernemen!

Je ontvangt max. 2 mails per maand.

Handige budgettool voor zzp'ers

Altijd genoeg geld voor de belasting, je bedrijf en jezelf.