Review e-boekhouden boekhoudprogramma

Review e-boekhouden boekhoudprogramma

Als zelfstandige ondernemer heb je veel aan een goede boekhouding. Inzicht in je financiële reilen en zeilen is van groot belang. Speciaal voor de zzp’er is er dan ook veel boekhouderssoftware te vinden. E-boekhouden is een boekhoud softwareprogramma dat in 2002 werd opgericht en sindsdien een gevestigde naam is in de administraitesoftware-markt. Vooral kleine ondernemers en ZZP’ers zijn erg te spreken over het programma, omdat het een simpel online boekhoudsysteem is dat ervoor zorgt dat je weinig tijd in de boekhouding van je onderneming hoeft te steken. Het boekhoudsysteem biedt daarnaast ook een ledenadministratiemodule, wat het programma aantrekkelijk maakt voor stichtingen en verenigingen. In dit artikel lees je de in’s en out’s over e-Boekhouden. We hebben ook een uitgebreide review van E-Boekhouden door een gebruiker.

Welke functies & opties heeft e-Boekhouden?

E-Boekhouden biedt precies de functies die je nodig hebt om efficiënt en snel te boekhouden. Zowel voor kleine als grote ondernemers biedt het programma een aantal handige functionaliteiten. Je hebt geen boekhoudkennis nodig om met het programma te werken. Met E-Boekhouden kun je direct je BTW-aangifte doen en je hebt de mogelijkheid om je bank aan het programma te koppelen.

Met e-Boekhouden kun je je facturen opmaken in je eigen huisstijl, om deze vervolgens direct te mailen naar je klanten. De klant kan de factuur betalen middels een automatisch incasso, een betaallink of kiest ervoor om de factuur handmatig over te maken. Het is daarnaast mogelijk om terugkerende facturen te maken.

Offertes kunnen ook worden gemaakt in je huisstijl, er is een overzichtelijke userinterface om de voortgang van je offertes bij te kunnen houden. Je kunt vanuit een offerte direct een factuur naar de klant sturen.

Binnen relatiebeheer vind je veel verschillende functionaliteiten. Het beheren van je klanten is gemakkelijk vanaf e-Boekhouden. Importeer je klanten en leveranciers direct en definieer zelf de invoervelden. Het is ook mogelijk om bedrijven direct bij de KvK op te zoeken én vanuit relatiebeheer kun je nieuwsbrieven naar je gehele klantenbestand verzenden.

Wanneer je een vereniging of stichting beheert is het heel prettig om binnen je boekhoudsysteem je ledenadministratie bij te houden. In e-Boekhouden kun je eenvoudig lidmaatschappen aanmaken en de contributie innen. Ook het importeren van een bestaand ledenbestand is geen probleem.

Wanneer je op projectbasis werkt is het belangrijk dat je de gewerkte uren bij kunt houden. Hiervoor wordt de urenmodule aangeboden. Zowel online als via de app van e-Boekhouden kun je je uren invoeren. Je kiest zelf of je de uren per activiteit of per project registreert om deze vervolgens direct bij de klant te factureren.

Dankzij de Scan & Herken en Mail & Herken functionaliteiten hoef je bonnetjes en inkomende facturen niet handmatig in te voeren. Inkomende facturen worden geheel automatisch herkend en in de boekhouding verwerkt. Met de telefoonapp kun je een foto maken van je bonnen en facturen

Met welke andere softwareprogramma’s kan e-Boekhouden worden geïntegreerd?

E-Boekhouden heeft tal van koppelingsmogelijkheden, het zijn er te veel om één voor één op te noemen. Belangrijke koppelingen zijn die met webshops, banken en payment service providers. Maar e-Boekhouden biedt ook koppelingen aan met de belastingdienst, CRM-software, kassasystemen, rapportagesoftware, salarissoftware, incassobureaus en urenregistratiesoftware.

Hoe gebruiksvriendelijk is en oogt het programma?

Volgens gebruikers is het programma erg gebruikersvriendelijk en kun je je er gemakkelijk wegwijs in maken. Maak je je toch een beetje zorgen over het boekhouden? Dan biedt e-Boekhouden een gratis onlineboekhoudcursus aan. Daarnaast kun je een cursus op locatie volgen, waar je leert over boekhouden én over het opzetten van je boekhouding in e-Boekhouden.nl.

Welke rapportages kun je uit e-Boekhouden halen?

E-Boekhouden heeft een koppelingsoptie met veel verschillende soorten rapportagesoftware die het mogelijk maakt rapportages te integreren in het programma en andersom: het is ook mogelijk om de financiële gegevens van de klant te uploaden in het rapportagepakket dat je gebruikt.

Hoe is de prijsopbouw van e-Boekhouden?

De prijzen van e-Boekhouden verschillen, afhankelijk van de bedrijfsvorm. Ben je een startende onderneming? Dan is e-Boekhouden volledig gratis. Als ZZP’er kost de boekhoudmodule € 7,95 per maand en de factureermodule € 5,95 per maand. De standaard module kost € 14,50 per maand voor boekhouden en € 9,50 per maand voor factureren. Wil je e-Boekhouden gebruiken voor een vereniging of stichting? Dan kost het boekhouden € 9,50 per maand en de ledenadministratie € 8,50. Deze prijzen zijn exclusief btw, het abonnement is maandelijks opzegbaar en je kunt gratis extra gebruikers toevoegen.

Hoe is de support vanuit de organisatie?

Er is een gratis helpdesk voor de gebruikers. Je kunt contact opnemen met de helpdesk door een gratis telefoonnummer te bellen, te e-mailen of gebruik te maken van het contactformulier. E-Boekhouden biedt de mogelijkheid om het programma eerst gratis uit te proberen, voordat je je bindt aan een abonnement. Op deze manier kun je zelf beslissen of je het programma gebruiksvriendelijk vindt.

Jasper Runneboom

Oprichter van zakelijkgroeien.nl. Onderneemt sinds 2011 zelf met vallen en opstaan. Gek op cijfers en wat het zegt over je bedrijf. Ook al die tijd al interesse in online marketing. Vindt dat iedereen in zijn leven minstens een keer ondernemer geweest moet zijn.

Andere interessante artikelen

boekhoudservice
Boekhouding uitbesteden?

Maak gebruik van onze boekhoudservice speciaal voor eenmanszaken en freelancers.

Bekijk ons aanbod »

Handig

boekhoudservice
Boekhouding uitbesteden?

Maak gebruik van onze boekhoudservice speciaal voor eenmanszaken en freelancers. 

Top 3

Boekhoudsoftware

4.5/5
5/5
4.5/5