Review e-boekhouden boekhoudprogramma

Geschreven door: Zakelijkgroeien.nl

Als zelfstandige ondernemer heb je veel aan een goede boekhouding. Inzicht in je financiële reilen en zeilen is van groot belang. Speciaal voor de zzp’er is er dan ook veel boekhouderssoftware te vinden.

E-Boekhouden is een van de grootste spelers op deze markt. Het is een compleet online softwarepakket voor boekhouden én factureren. Wat zijn de voor- en nadelen van e-Boekhouden? Hier bespreken we een paar van de belangrijkste punten van deze boekhouderssoftware voor jou als zzp'er.

Gemiddelde beoordeling

9,3
Bron: Trustpilot

Review e-boekhouden door ervaren zzp’er:

Hoe goed is het programma?

E-boekhouden is een softwarepakket voor mensen die serieus bezig willen zijn met boekhouden. Het programma is heel compleet; alle functionaliteiten die je als zzp’er of kleine ondernemer wil hebben, zitten in het programma. Dat gezegd hebbende is het programma niet altijd even intuïtief, en het design doet nogal ouderwets aan. Dat maakt e-Boekhouden vooral geschikt voor mensen die iets weten van boekhouden.

Heeft het programma overbodige opties?

Sommige boekhoudprogramma’s verwarren de gebruiker met veel extra opties, die je in de praktijk eigenlijk niet nodig hebt. Dat zul je bij e-Boekhouden niet snel zien. Dit programma heeft eerder een ouderwetse, misschien zelfs wat Spartaanse uitstraling. Je krijgt hier in ieder geval geen extra franje of onnodige opties; alles in het programma is nuttig en van toepassing.

Gebruikt het programma duidelijke taal?

Boekhouden draait om helderheid. Wat dat betreft is e-Boekhouden een uiterst duidelijk programma – voor mensen die weten wat ze doen. Voor een boekhouder is het programma zo klaar als een klontje. Het hele softwarepakket staat in dienst van de helderheid, waardoor het voeren van een boekhouding een transparante aangelegenheid wordt. Ben je echter wat minder handig met het boekhouden, dan kan je met e-Boekhouden nog wel eens ergens tegenaan lopen. Het programma legt weinig uit, en is zeker niet intuïtief in het gebruik.

Bespaar je tijd met e-Boekhouden?

Als je eenmaal weet hoe het programma werkt, is e-Boekhouden niet moeilijk te gebruiken. Het programma heeft ook enkele functies (waaronder automatisch inscannen van facturen) die je veel tijd kunnen besparen. Je kunt e-Boekhouden makkelijk koppelen aan andere online programma’s, waardoor je een groot gedeelte van de boekhouding kunt automatiseren. Op dit punt scoort e-Boekhouden dus hoge punten.

Voelt het programma als een maatpak?

E-Boekhouden voelt als een programma dat precies past bij een bepaald type ondernemer: het type dat al iets weet van financiële boekhouding, dat veel grip wil hebben op de financiële situatie, en dat niet bang is om wat tijd te stoppen in het uitzoeken en bijhouden van een boekhouding. Daarmee is het programma misschien meer geschikt voor grotere zzp’ers en kleine bedrijven, dan voor de beginnende zzp’er.

Is het redelijk geprijsd?

Voor de functionaliteit en de ondersteuning die het programma biedt, is e-Boekhouden normaal geprijsd. Het wordt geadverteerd als ‘gratis’, maar dat klopt niet helemaal: als je een abonnement afsluit, krijg je de eerste periode gratis toegang tot het boekhoudprogramma, daarna kost het gebruik rond de 15 euro per maand, afhankelijk van je pakket. Dat is ongeveer wat je mag verwachten van een dergelijk programma.

Pro's E-boekhouden

  • Redelijk geprijsd
  • Geen overbodige opties
  • Automatisch inscannen bonnen en facturen
  • Compleet boekhoudprogramma
  • Goede servicedesk
  • Eerste 15 maanden gratis

Con's E-boekhouden

  • Niet altijd even intuïtief
  • Uitleg is afwezig of summier
  • Voelt wat verouderd aan

Reviews E-boekhouden door gebruikers

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Zakelijkgroeien.nl
Average rating:  
 3 reviews
by Tanja on Zakelijkgroeien.nl
Uitgebreid pakket, veel mogelijkheden

Positief is:

Uitgebreid pakket met heel veel mogelijkheden en functies. De koppelingen met KvK, belastingdienst en banken is erg handig.Met de app kun je ook onderweg je boekhouding bijhouden. Je kunt facturen en offertes personaliseren.

Negatief:

Het pakket is voor meerdere doelgroepen geschikt. Dit maakt het te uitgebreid. Hierdoor verlies je het overzicht. Kost veel tijd en kennis om het pakket zelf correct in te regelen. Zeker als starter zonder boekhoudkennis, is dit een uitdaging. Ik mis helpfiles bij verschillende functies die in heldere taal uitleggen hoe je iets moet doen. Ik vind het design niet optimaal. Te kleine letters en alleen gericht op functionaliteit. Het nodigt niet uit om met je boekhouding aan de gang te gaan.

by Ruben on Zakelijkgroeien.nl
Goed programma

Veel mogelijkheden en gemakkelijke koppelingen. Prettig in gebruik.

by Christel on Zakelijkgroeien.nl
Handig programma

Facturen kun je opmaken in je eigen huisstijl, via PDF of op papier. Ook voor mensen met weinig affiniteit met online boekhouden is het een handige oplossing.

Ik wil e-Boekhouden.nl iedere ondernemer aanraden.

Lees reviews van andere programma's

Kenniscentrum